időjárás 4°C Stefánia 2022. november 28.
logo

Sajtóperből akarja kifizetni a kukásokat Karácsony Gergely + videó

MAGYAR NEMZET
2022.10.07. 20:04 2022.10.07. 23:22
Sajtóperből akarja kifizetni a kukásokat Karácsony Gergely + videó

Ugyan megszületett a megállapodás a Budapesti Közművek és a munkavállalók képviselete között, aminek értelmében a hulladékszállítás elindulhatott a fővárosban, de még pénteken is sok helyen halomban állt a szemét. Karácsony Gergely perrel fenyegette a sajtó munkatársait.

Bepereljük önöket, és a helyreigazítási perben megnyert pénzből

– ezt válaszolta Karácsony Gergely arra az újságírói kérdésre, hogy miből fogják kifizetni a hulladékszállítóknak megígért juttatásokat. A közművek és a munkavállalók közötti megállapodásban egyébként az szerepel, hogy a dolgozók egyszeri bruttó kétszázezer forintos rezsitámogatást kapnak, és a Budapesti Közművek dolgozói 120 000 forint karácsonyi jutalomban részesülnek.

A főpolgármester szerint megnyugtatóan rendezett a szemétszállítási ügy, annak ellenére, hogy még péntek délután is csordultig megtelt kukákat lehetett látni Budapesten. Mártha Imre munkájával pedig továbbra is elégedett, Karácsony szerint gyorsan megoldotta a helyzetet.

Közben a Metropol nyilvánosságra hozott egy felvételt a tárgyalásokról, amin Mártha Imre, a luxuséletvitelével a figyelem középpontjába kerülő közművezér látható. A kukások azt is szóvá tették, hogy a cégvezetőn látható ruha ára akár többhavi bérükbe is kerülhet.

A Világgazdaság cikke pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy nem helytálló Karácsony Gergelyék állítása, miszerint a főváros azért nem tud magasabb bért adni a kukásoknak, mert az állami hulladékkezelő holding visszatartja a budapestiek által befizetett szemétdíj egy részét. Karácsony Gergely szerint a Világgazdaságnak nincsen igaza, és azt is leszögezte, hogy a kukaholding 15 milliárd forinttal tartozik nekik.

Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester és Gyurcsány Ferenc (Fotó: Kurucz Árpád)

Szemétkáosz Budapesten

Miért „szemétkedik” Karácsony?

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.