időjárás 1°C Ambrus 2022. december 7.
logo

A szankciók miatt ki kell vezetni a benzinárstopot

Hornung Ágnes: A kapcsolati erőszak minden formája elfogadhatatlan

Kreft-Horváth Márk
Forrás: Facebook
2022.11.24. 15:13 2022.11.25. 13:10
Hornung Ágnes: A kapcsolati erőszak minden formája elfogadhatatlan

A kapcsolati erőszak nem magánügy, a bántalmazás minden formája elfogadhatatlan!

– írta a közösségi oldalán a családokért felelős államtitkár. Hornung Ágnes arra biztatja követőit, hogy november 25-én egy napra cseréljék le borítóképüket, ezzel is kiállva az érintettek mellett. November 25-e ugyanis a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja. 

Az államtitkár egy videót is posztolt a közösségi oldalára, melyben egy krízisambulanciát látogatott meg, ahol a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet szociális igazgatójával, Rácsok Balázzsal beszélgetett a problémáról és annak fontosságáról, hogyan tudnának minél több segítséget nyújtani az érintetteknek.. „A kríziskezelő ambulanciák már akkor segítséget nyújtanak, amikor valakiben először megfogalmazódik, hogy valami nincs rendben” – írta a felvételhez Hornung Ágnes.

– Elkötelezettek vagyunk abban, hogy segítsük a kapcsolati erőszak áldozatait, ezért is növeltük az elmúlt három évben háromszorosára a védett szállások férőhelyeinek számát és működtetünk a nap 24 órájában telefonszolgálatot. Tervünk, hogy a jövőben még tovább növeljük az ambulanciák számát, és országszerte prevenciós programokat indítsunk – jelentette ki a közösségi oldalán a családokért felelős államtitkár. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.