időjárás 15°C Emánuel 2023. március 26.
logo

A baloldal állhat a Tanítanék Mozgalom mögött

Magyar Nemzet
Forrás: Hír TV
2022.12.08. 18:24 2022.12.08. 19:25
A baloldal állhat a Tanítanék Mozgalom mögött

Baloldali pártok állhatnak a pedagógustüntetéseket szervező Tanítanék Mozgalom mögött – derült ki Hír TV birtokába került hangfelvételből. Tordai Bence egy telefonbeszélgetésben arról adott tanácsokat, hogyan kezeljék a sajtót a hétfői botrány után. Azt is hozzátette: „Nektek se jó, ha összepártozzátok magatokat, ezt akartátok elkerülni”.

A telefonbeszélgetés hangfelvételén ez hallható:

T. B.: Attól még, hogy kérdéseket tesznek fel, nem muszáj válaszolni, én ezt tanultam meg az elmúlt években.

 

Kérdező: Csak annyian hívogatnak minket a hétfői akcióval kapcsolatban, és azt mondták, hogy kezeljük, de tanácstalanok vagyunk, hogy hogyan.


T. B.: Szerintem nem kell, merthogy ti nem akarjátok összekötni magatokat egyik párttal sem, ez egy technikai megoldás volt, úgyhogy nem érdemes reagálni rá. Én egy nagyon szűkszavú és lerázó nyilatkozatot tennék rá, ha bárki kérdezi, ez nektek se jó, ha összepártozzátok magatokat, ezt akartátok elkerülni, tök jófejség volt, hogy nem akartatok semmit mondani...

 

Kérdező: De akkor pontosan mit mondjunk?


 T. B.: Azt, hogy a Tanítanék Mozgalom egy pártoktól független szakmai kezdeményezés, és egy teljesen lényegtelen technikai kérdés, hogy ki adta le a karzatbelépőt.


 

A baloldali kapcsolatot azt is bizonyítja, hogy az LMP országgyűlési képviselője, Csárdi Antal kedden közösségi oldalán ismerte el: az aktivistákat ő engedte be a Parlamentbe.

Más bizonyíték is van arra, hogy a Tanítanék Mozgalom szorosan kötődik a baloldali pártokhoz. A Hír TV megvizsgálta a Tanítanék Mozgalom honlapját, amelyről kiderült, hogy üzemeltetője a Human Platform nevű szervezet. 

Ennek az álcivil szervezetnek az ötletgazdája Gulyás Márton, magyar baloldali politikai aktivista. A Human Platform által gyűjtött információkat az adatkezelési tájékoztatójuk szerint több másik amerikai szervezet mellett a DatAdat kezeli, amely Bajnai Gordon volt miniszterelnök nevével fémjelzett cégcsoport. 

A DatAdat segítette a bukott baloldali miniszterelnök-jelölt Márki-Zay Péter kampányát is, amelynek gyanús ügyletei miatt a rendőrség is nyomoz az adóhatóság mellett.

A Tanítanék Mozgalom aktivistái a hét elején a Parlament üléstermének karzatán akcióztak. Hátat fordítottak az ülésnek, hogy a „Tanítanék” feliratot mutassák a képviselőknek. Az esetet Tordai Bence élőben közvetítette telefonján.

Borítókép: A Tanítanék Mozgalom akciója a Parlamentben 2022. december 5-én (Forrás: Facebook/Tanítanék)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.