időjárás 3°C Adél 2023. január 29.
logo

A DK-s polgármester bezáratná az óvodát, a szülők tiltakoznak

Magyar Nemzet
Forrás: Szotkerek.hu
2022.12.07. 18:35 2022.12.07. 18:48
A DK-s polgármester bezáratná az óvodát, a szülők tiltakoznak

A rákospalotai Régi Fóti úti óvoda szülői közössége már tiltakozott nyílt levélben a 2023/2024-es nevelési évtől kezdődő óvodai átszervezés miatt. Ők annyival szerencsésebbek, mint a Tóth István Tagóvodába járó gyerekek és szülők, valamint az óvónők, hogy ezt az intézményt nem akarják megszüntetni, hanem náluk a három csoportból az összevonás után kettő maradna. A Tóth István ovit viszont bezárná a XV. kerületi önkormányzat, ami ellen a gyerekek szülei az októberi testületi ülésen is tiltakoztak, most pedig nyílt levélben írták le véleményüket, és aláírásokat is gyűjtöttek az ovibezárás ellen – írja a Szótkérek.hu.

  • Példamutatás a gyermekeink számára
  • Valódi párbeszéd és megvalósítható lehetőségek felajánlása
  • Gyermekeink mentális egészsége
  • Környéken élők aggodalma
  • Kerületi értékek megőrzése, családosok megtartása

Ennek az öt pontnak a mentén fogalmazták meg tiltakozásukat, véleményüket a Tóth István Tagóvodába járó gyerekek szülei a XV. kerületi testület októberi döntése ellen, miszerint a 2023/2024-es nevelési évtől többek között ezt az intézményt is megszüntetnék.

Az önkormányzat ráadásul további óvodákban is jelentős változtatásokat eszközölne, melyekkel a szülői közösség nem értene egyet.

A Tóth István óvoda szülői munkaközössége többek között azt is leírta a levelében, hogy november 4-én írásban kérték az önkormányzattól, küldje meg a „Tóth István Óvodánál szereplő adatok, számítások háttéradatait”, mivel látni szerették volna, mire alapozza a képviselő-testület a döntését az intézmény bezárásáról. A kérésükre azt a választ kapták, hogy a november 14-i szülői tájékoztatón elmondják a polgármesteri hivatal képviselői a „tervezett átszervezéssel kapcsolatos információkat”.

A levél szerint azonban a találkozón végül az önkormányzat képviselői sem a számítások háttéradatairól, sem az ezekre alapuló döntés-előkészítés ok és okozati összefüggéseiről nem tudtak számot adni. A háttéradatokat végül a tájékoztatót követően kapták meg írásban a szülők.

A nyílt levelükben azt is megfogalmazzák, hogy véleményük szerint miért nem jók a Tóth István óvoda bezárása miatt felajánlott lehetőségek.

A teljes cikk a Szótkérek.hu oldalán olvasható el.

Borítókép: A Tóth István Tagóvoda karácsonya (Fotó: hetszinviragovi.hu/toth-istvan)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.