Újabb elemmel bővül a családi adórendszer

Hornung Ágnes, családokért felelős államtitkár elmondta, hogy az intézkedésnek kettős célja van.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2022. 12. 28. 16:55
HORNUNG Ágnes
Budapest, 2022. december 8. Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelõs államtitkára köszöntõt mond a Gyermekfejlõdési kérdõív a kisgyermekek fejlõdésének nyomonkövetése szolgálatában címû konferencián a Néprajzi Múzeumban 2022. december 8-án. MTI/Kovács Anikó Fotó: Kovács Anikó
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ilyen nehéz időkben különösen nagy öröm, hogy újabb családtámogatási intézkedés indulásáról tudok beszámolni – fogalmazott a kormány Facebook-oldalán közzétett videóban Hornung Ágnes. A családokért felelős államtitkár jelezte: a kormány úgy döntött, hogy tovább bővíti a családi adórendszert és nem kell személyi jövedelmadót fizetni azoknak a harminc év alatti nőknek, akik gyermeket vállalnak. Továbbá közölte, hogy az erről szóló kormányrendeletet hamarosan kihirdetik.

 

– Mint minden más családtámogatásnál, ennél is kettős a célunk. Amellett, hogy a gyermekvállalást ösztönözzük, azt is szeretnénk, hogy több pénz maradjon a gyermekes családoknál 

– hangsúlyozta Hornung Ágnes.

Emlékeztetett, hogy egy éve szja-mentességet élveznek a 25 év alatti dolgozó fiatalok, és három éve a négy vagy több gyermeket nevelő édesanyák is. Az államtitkár kitért arra is, hogy számításaik szerint az adómentesség lehetőségével több tízezer, jövedelemmel rendelkező fiatal édesanya tud majd élni, akik minden más családtámogatásra is jogosultak, mint például a családi adókedvezményre, a babaváró támogatásra, és a gyedre is.

Borítókép: Hornung Ágnes (Fotó: MTI/Kovács Anikó)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.