időjárás 19°C Benedek 2023. március 21.
logo

Novák Katalin kinevezte az új kultúráért felelős államtitkárt

Magyar Nemzet
2023.02.01. 09:19 2023.02.01. 09:57
Novák Katalin kinevezte az új kultúráért felelős államtitkárt

Závogyán Magdolnát nevezte ki kultúráért felelős államtitkárnak február 1-jei hatállyal Novák Katalin köztársasági elnök, Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter javaslatára. 

Az új  kultúráért felelős államtitkár 2012 előtt hat évig felelt a Békés Megyei Önkormányzat megyei fenntartású kulturális intézményeinek szakmai felügyeletéért, koordinációjáért és a megyei ágazati stratégiák kidolgozásáért, 2012 és 2015 között pedig a Nemzeti Művelődési Intézet főigazgatója volt, majd 2018-tól ügyvezetőként irányította az intézményt – tájékoztatott a Kulturális és Innovációs Minisztérium. 

2015 és 2018 között dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár szakterületért felelős helyettes államtitkára volt, a 2022-es tavaszi országgyűlési választásokat követően a Nemzeti Művelődési Intézet ügyvezetői posztja mellett főtanácsadóként segítette a most leköszönő kultúráért felelős államtitkár munkáját.

Helyettes államtitkárként közreműködött egyebek mellett a Kulturális alapellátás program megvalósításában, valamint a Kulturális közfoglalkoztatási program megalkotásában. 
Tevékenységéért 2012-ben Bánffy Miklós-díjban részesült, 2019-ben pedig a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét vehette át.
Dr. Hoppál Péter február 1-től miniszteri biztosként folytatja a kulturális területen végzett kormányzati munkáját – közölte a minisztérium sajtóosztálya. 

Borítókép forrása: Facebook/Hoppál Péter

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.