Napsütés ragyogja be a zord telet, de a tényleges melegedésre még várnunk kell

Az ország egyes részein mínusz 15 fokig is lehűlhet a levegő.

MAGYAR NEMZET
Forrás: MET, Köpönyeg2023. 02. 09. 10:00
null
Galyatetõ, 2013. december 18. Kékestetõ Galyatetõrõl fotózva 2013. december 18-án. MTI Fotó: Komka Péter Fotó: Komka Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felhőtlen, csapadékmentes idő várható. Többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 4 fok körül alakul. Késő estére mínusz 7 és mínusz 2 fok közé hűl le a levegő – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében,

Az északi, északkeleti országrészben

a hőmérséklet éjszaka helyenként akár mínusz 15 fok közelébe csökkenhet.

Forrás: Met.hu

Orvosmeteorológia

Fronthatás nem terheli szervezetünket. Száraz, hideg téli idő várható. Az arra érzékenyeknél hidegfronti hatásra jellemző tünetek jelentkezhetnek: feszültebbek, idegesebbek lehetnek, romolhat a koncentrációképességük, ami a balesetveszélyt is fokozza. A megfigyelések szerint ilyenkor a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő, görcsös fejfájás alakulhat ki. A krónikus betegségek tünetei és az ízületi fájdalmak is felerősödhetnek – írja a Köpönyeg.

Ahogy a Magyar Nemzet korábban írta, Kerékgyártó Róbert amatőr meteorológus saját fejlesztésű mérőeszköze segítségével mínusz 25,1 Celsius-fokot mért a Bükk-fennsíkon kedd reggel.

A bejegyzés szerint

a következő pár napban az éjszakai órákban jó eséllyel előfordulhatnak újra mínusz 25 Celsius-fok, de akár mínusz 30 fokos értékek is.

Hozzátette, hogy a titok nyitja a szélcsendes időjárásban, a hófelszínben és a sarkvidéki, száraz, hideg levegőben rejlik.

Borítókép: Kékestető Galyatetőről fotózva 2013. december 18-án (Fotó: MTI/Komka Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.