A biztos halálba zuhant a tizenöt éves túrázó a Gerecsében, mégis sikerült megmenteni

A fiú mindkét lábán nyílt lábszártörést szenvedett.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 05. 29. 7:03
A hagyományokhoz híven az idén is együtt ünnepelte védőszentjét a tűzoltóság és a rendőrség. Szent Flórián és Szent György előtt április 22-én a X. Országos Rendőr- és Tűzoltónapon, nagyszabású majálissal tisztelegtek a két hivatás képviselői. A Városligetben tartott közös ünneplésre számos programmal várták az érdeklődőket. Fotó: Szőke Péter BM OKF Forrás: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lezuhant egy túrázó a Pes-kő-barlangnál Vértestolna közelében vasárnap, a tűzoltók kötélpályát építették ki, hogy a 15 éves fiút felhozzák a mélyből – közölte a Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Varga Mihály Sebestyén azt mondta, hogy a bajba jutott fiúnak a tatabányai hivatásos, valamint a vértestolnai, a tardosi és a tarjáni önkéntes tűzoltók segítettek, miután felhozták, hordágyon vitték az útra, ahol átadták a mentőknek.

Az MTI úgy tudja, hogy a fiú mindkét lábán nyílt lábszártörést szenvedett. A barlanghoz nem vezet jelzett turistaút, oda csak sziklapárkányon lehet eljutni.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: BM OKF/Szőke Péter )

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.