Feladta magát az elásott magyar vállalkozó megöléséért körözött Sárközi Gergely

Feladta magát a rendőrségen a felvidéki magyar vállalkozó, Szűcs Tibor meggyilkolása miatt körözött Sárközi Gergely – tudta meg a Magyar Nemzet. A szlovákiai üzletembert május elején ölték meg, holttestét pedig Magyarországon ásták el. A férfi három bűntársát már korábban elfogták, Sárközi viszont máig szökésben volt.

Pámer Dávid
2023. 05. 26. 12:16
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pénteken délelőtt feladta magát a győri rendőrkapitányságon Sárközi Gergely, akit azzal gyanúsítanak, hogy részt vett egy magyar származású szlovákiai vállalkozó meggyilkolásában – értesült a Magyar Nemzet. Úgy tudjuk, a férfi kihallgatása folyamatban van.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, a szlovákiai Csicsón élő Szűcs Tibor nagyvállalkozónak május 2-án veszett nyoma. Annyit lehetett tudni, hogy a férfi az eltűnése előtt a Csicsóval szomszédos településre, Komáromfüssre ment az Audi Q7-es terepjárójával, hogy beszedje a bérleti díjat ottani albérlőitől. Ekkor látták őt utoljára, a ház előtt később egy töltényhüvelyt és egy vértócsát találtak. 

Egy nappal később kapott a magyar rendőrség bejelentést arról, hogy Pápa közelében a szántóföldön egy autó lángol. Az autó annyira összeégett, hogy már csak az alvázszáma alapján tudták azonosítani a tulajdonosát, Szűcs Tibort.

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) – együttműködve a szlovák hatóságokkal – május 5-én már emberölés miatt kezdett nyomozni, majd megállapították, Szűcs Audijával együtt mozgott Szlovákiából Pápa környékére egy magyar rendszámú Peugeot. A vizsgálatban a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság is részt vett, mert a keresett autót térfigyelő kamera rögzítette egy téti benzinkúton. 

Az autót annak tulajdonosa Sárközi Gergelynek adta kölcsön, aki ott vásárolt üzemanyagot, majd véres bankjeggyel, 20 euróssal fizetett. A kocsit később Győrszentiván közelében felgyújtva találták meg. 

A rendőrség szerint az emberöléssel összefüggésben négy gyanúsított van: a felvidéki K. Erik és Sz. Ladiszláv, G. S., valamint Sárközi Gergely. Utóbbi kivételével a többieket korábban elfogták, eközben Magyarországon, egy elhagyatott, erdős területen, halottkereső kutya segítségével megtalálták a vállalkozó elásott holttestét is. Az áldozatot a tetoválásai és a ruhái alapján tudták azonosítani. 

Az ügyben közös magyar–szlovák rendőrségi sajtótájékoztatót tartottak, ahol elhangzott: Sárközi Gergely veszélyes, fegyvere van, ezért kérték, senki ne próbáljon meg kapcsolatba lépni vele. Emellett Jeney Áron ezredes, az NNI igazgatója azt üzente a menekülő férfinak: minél hamarabb adja fel magát. Ez pénteken meg is történt.

Borítókép: Szűcs Tibor (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.