Ilyen a magyar Halálos iramban, illegális gyorsulási versenyeket rendeznek Fóton + videó

Már-már családi programnak számít az az illegális gyorsulási verseny, amelyet Fóton rendeznek minden péntektől vasárnapig – írja a Ripost. A lap munkatársa bejutott a helyszínre, ahol több mint százan kíváncsiak az életveszélyes viadalokra.

Magyar Nemzet
Forrás: Ripost2023. 06. 05. 11:52
Feltuningolt autók és motorok illegális gyorsulási versenye a fóti Auchan parkolójában Forrás: Ripost
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A versenyzők és a nézők a fóti Auchan parkolójában gyülekeznek, ahol sok az autó a pálya szélén is. Az egyik fiatal érdeklődő fesztiválhoz hasonlította a rendezvényt, amelyet tudomása szerint évek óta megtartanak, és „lassan duzzadt ekkorára a nézőtábor is”.

Van, aki kempingszékkel érkezik, és kényelmesen elsörözget. Szép számmal vannak viszont olyanok, akik 

egész közel, a pálya szélén állnak, 

ahol a rajtjelzést is leadják. A legtöbben kíváncsiskodnak, de sokan a versenyző ismerőseiknek drukkolnak.

Fotó: Ripost

 

Nincs meghívó, de élőzik a TikTokon

A rendezvényt nem hirdetik meg, eleinte szájról szájra terjedtek a helyszínek és időpontok. Ma már viszont több versenyző is élőzik a TikTok-csatornáján, miközben a pályán hajt. A nézőknél ugyancsak ott a mobil, és közvetítik a futamot.

A helyszíni tudósító beszámolója szerint a rendezvény egészen szervezettnek, „versenyszerűnek” tűnik. Egyenes, aszfaltozott szakaszon indul a mezőny, általában egy fiatal srác adja meg a jelet a startra. Egymás mellé szólítja az autókat, ellenőrzi, hogy egy vonalban állnak-e, majd háromra felbőgnek a motorok, és kilőnek a járművek.

A versenyen mindenféle autó indul, luxusautók, veteránok és tuningolt kocsik is. A motorosok csapatostul érkeznek, hogy összemérjék az erejüket a pályán. Olyan is volt, aki 

bukósisak és védőfelszerelés nélkül elektromos rollerrel szállt versenybe.

Fotó: Ripost

 

Halálos veszélyben a nézők, gyerekek is vannak

Gyerekeket a gyorsuló autókban is látni. A nézőtér tele van kisgyerekkel, és olyanok is magukkal hozzák a kicsiket, akik versenyezni jöttek. Volt olyan kislány, aki menet közben az ablakon lógott ki – számolt be a tudósító.

Több néző úgy nyilatkozott, hogy 

már nem diszkóba járnak, hanem a versenyre, hogy „kiengedjék a gőzt” és ismerkedjenek. 

A veszély sem tartja vissza őket, hiszen sötét ez a terület, és a közönséget mindössze egy padka választja el a pályától.

Szerintem is nagyon élvezhető ez az egész, csak lehet, hogy valamilyen szervezett, biztonságos keretet kellene adni ennek a versenynek, hiszen annak nincs értelme, hogy elzavarják ezeket az embereket, mert akkor átmennek egy másik helyszínre és folytatják ugyanott, ahol abbahagyták

– mondta egy fiatal néző a Ripostnak.

Borítókép: Felvétel a versenyről (Fotó: Ripost)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.