Lujza 2024. március 2.
logo

Fidelitas: Brüsszel kiszolgáltatta magát a pénzvilág és a globalisták akaratának +videó

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.11.29. 16:00 2023.11.29. 16:09
Fidelitas: Brüsszel kiszolgáltatta magát a pénzvilág és a globalisták akaratának +videó

– Elfogadhatatlan, hogy Európa nem a maga ura, elvesztette ugyanis szuverenitását, mert vezetői idegen érdekek és milliárdosok szolgálatában állnak – jelentette ki Hidas Dóra, a Fidelitas külügyi kabinetvezetője, valamint Hegedűs Barbara, a Fidelitas külügyi igazgatója Brüsszelben szerdán sajtótájékoztatón.

Hidas Dóra szerint Magyarországon a „dollárbaloldal” kiszolgáltatta magát a pénzvilág és a globalisták akaratának, és Brüsszelben sem alakult ez másképp. Az elmúlt években több, egyenként is világraszóló botrány maradt következmények nélkül Brüsszelben az uniós bürokrácia központjában –mondta.

A szervezet külügyi vezetője ezek között elsőként Eva Kaili szocialista európai parlamenti (EP-) képviselő tavaly decemberben kirobbant korrupciós botrányát említette, amellyel kapcsolatban kiemelte: 

következménye az ügynek egyelőre nincs, Kaili újra képviselőként szavaz az EP-ben. 

Megemlítette továbbá Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnökének azon ügyét is, amelyben az uniós bizottsági elnök SMS-ben egyezkedett a gyártóval a koronavírus elleni oltások áráról és a vonatkozó szerződésről. Ez utóbbi ügy bizonyítékai „egyszerűen eltűntek, mondják azok, akik Magyarországon kérik számon az átláthatóságot” – hívta fel a figyelmet a Fidelitas külügyi kabinetvezetője.

Hegedűs Barbara beszédében figyelmeztetett: az orosz–ukrán háború rávilágított arra, hogy az uniós bürokrácia teljes vezetése globalista és tengerentúli érdekek szolgálatába áll Európa érdekeivel szemben.

Mára ott tartunk, hogy a szankciókkal lábon lőttük az európai gazdaságot, eurómilliárdokat fizetünk a saját pénzünkből egy unión kívüli ország háborújába, és még egy közös hitelfelvétel is körvonalazódik, hogy ugyanebbe a feneketlen kútba szórjuk, egy értelmetlen háborúba

 – fogalmazott.

Amerikai dollármilliárdosok járnak Ukrajnába egyezkedni és abbéli reményeiket kifejezni, hogy Európa még jobban bevonja magát a háborúba és megkezdje egy háborúban álló ország integrációját az eddig békés Európai Unióba – emelte ki.

Ahogy Magyarországon a „dollárbaloldal”, úgy az uniós vezetői is feladták szuverenitásukat, és semmibe veszik az európai emberek akaratát – jelentette ki Hegedűs Barbara, majd hozzátette: az európai emberek békét, biztonságot és erős szuverén Európát akarnak.

A jövő június elején tervezett európai parlamenti választásokra utalva a Fidelitas külügyi igazgatója úgy fogalmazott: „bő fél év múlva miénk a lehetőség, hogy újra a saját kezünkbe vegyük Európa irányítását”.

Borítókép: az Európai Parlament (Fotó:MTI/EPA/Ronald Wittek)
 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.