időjárás -1°C Natália 2023. december 9.
logo

Új börtön épül Csengeren + videó

Magyar Nemzet
2023.11.15. 20:59 2023.11.15. 21:08
Új börtön épül Csengeren + videó

Új börtön épül Csengeren, ahová havi nettó négyszázezer forintért várja a munkavállalókat a büntetés-végrehajtás – tájékoztatta a Magyar Nemzetet a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága.

A szervezet férőhelybővítési programjának újabb állomásaként egy ezerötszáz ember befogadására képes, kiemelt biztonságú börtön épül a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei településen.

Fotó: Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága

A 49-es főúttól egy kilométere található csengeri büntetés-végrehajtási intézet 2024 őszére épülhet meg, öt és fél hektár területen, modern, tartós és környezetbarát építészeti megoldásokkal kialakítva. A fogvatartottak számára ebben a börtönben is biztosítják majd a tanulási és munkavállalási lehetőségeket: az intézet területén egyebek mellett oktatóhelyiségek és két munkacsarnok is helyet kap.

A beruházással nemcsak a férőhelyeket bővítik, de munkahelyeket is teremtenek, hiszen az újonnan épülő börtön működtetéséhez csaknem hétszáz munkavállalóra lesz szükség.

 

Fotó: Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága

Csengeren toborzóirodát nyitottak az érdeklődők számára, az új belépők oktatása is elindult már, négy osztály kezdte meg az alapfokú büntetés-végrehajtási tanulmányait. A felvételi eljárás és a tizennégy hetes alapképzés helyben, Csengeren zajlik, ugyanakkor a tanulók már annak kezdetétől, az oktatás teljes ideje alatt teljes bért kapnak.

Csengeren a januártól várható körletfelügyelői illetmény eléri a havi nettó négyszázezer forintot, a jelentkezés minimális feltétele a szakmunkás végzettség.

Fotó: Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága

A büntetés-végrehajtási szervezet életre szóló hivatást, stabil munkahelyet, folyamatos fejlődési és karrierlehetőségeket, munkabéren felüli juttatásokat, támogatásokat, rekreációs programokat kínál munkatársainak. Munkaköreik rendkívül színesek, a felügyelőtől kezdve az orvoson, a pszichológuson át sokféle szakterületen tudnak biztos karrierrel szolgálni.

Borítókép: Az épülő börtön (Fotó: BVOP)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.