Elemér 2024. február 28.
logo

Ingyenes lesz a tömegközlekedés Tatán

Magyar Nemzet
2023.12.01. 10:42 2023.12.01. 11:43
Ingyenes lesz a tömegközlekedés Tatán

Jövő évtől ingyenes lesz a buszközlekedés Tatán. A Komárom-Esztergom vármegyei település önkormányzata pénteken közölte, hogy január elsejétől mindenkinek ingyenes lesz a tömegközlekedés, és tavasszal felmérik, hogyan változott az utazók száma.

A közlemény szerint jelenleg a tatai önkormányzat évente 120 millió forintot fizet azért, hogy a helyi buszközlekedés működhessen, és ennyit tesz hozzá a magyar állam is. A jegyek eladásából harmincmillió forint bevétel származik.

A képviselő-testület a legutóbbi ülésén fogadta el a Fidesz–KDNP-frakció javaslatát, hogy az árak emelése helyett az önkormányzat vállalja át a jegyek költségét, és így bárki ingyenesen utazhasson a járatokon. Az önkormányzat eddig is támogatta a diákok utazását, Tatán ötezer diák már húsz éve térítés nélkül veheti igénybe a buszközlekedést – írták.

A település polgármestere, Michl József (KDNP) rendkívüli hírként számolt be a fejleményről a közösségi oldalán, ahol azt írta, hogy a tataiaknak a buszjegyekért és a buszbérletekért nem kell majd fizetniük a jövő hónaptól.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.