Tavalyi áron juthatunk idén fenyőfához

Most még bőséggel válogathatunk a kínálatból.

2023. 12. 14. 9:41
null
Pécs, 2022. december 18. Díszek a város karácsonyfáján a pécsi Széchenyi téren 2022. december 18-án. MTI/Ruprech Judit Fotó: Ruprech Judit
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemcsak a kertészeteket, de az utcákat is ellepték a fenyőfák, már december elejétől árulják a fenyőfákat országszerte, az árusító helyeken most még bőséggel válogathatunk a különféle fenyőtípusokból. 

A Szon.hu beszámolója szerint Nyíregyházán a lucfenyőnek ötezer, az ezüstfenyőnek nyolcezer, a Nordmann-fenyőnek pedig tízezer forint métere – ugyanannyi, mint az elmúlt évben. A gyökeres fenyők ára viszont eltérő, fajtától és nagyságtól függően vannak beárazva, tíz-tizenhatezer forint között mozog az áruk. 

Fotó: Szon.hu

A lap által megkérdezett egyik árus elárulja, ha hűvös helyen tárolják a fenyőt, tartósabb lesz. – Lehet vízbe is tenni, de fontosabb, hogy minél hosszabb ideig legyen a vágott fa hidegben, és csak az utolsó pillanatban kerüljön be a meleg szobába, nappaliba. A lucnak nagyon intenzív fenyőillata van, a Nordmann viszont nem hullajtja olyan könnyen a levelét, tartósabb – részletezte Kresztyankó László, és megjegyezte: a gyökeres fenyőket érdemes folyamatosan locsolni, és ha karácsony után, januárban nincs fagy, akár télen is ki lehet ültetni, de kora tavasszal mindenképpen.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Ruprech Judit)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.