A Magyar Cukrász Ipartestület negyedszer hirdette meg az Év Bejglije versenyt cukrászdák, vendéglátóhelyek és kézműves pékségek számára. Hagyományos diós, hagyományos mákos és ínyenc kategóriában lehetett nevezni a versenyre. A három kategóriában idén több mint 50 bejglit kóstolt és értékelt a zsűri. Az Év Bejglije 2023-ban is a kézműves bejglit népszerűsítette, és azt, hogy a karácsonyi asztalra jó minőségű bejgli kerülhessen.
Simon Andrea 2021-ben már nyert a diós bejglijével, de akkor még Budapesten dolgozott, utána került a gyomaendrődi cukrászüzembe. Tavaly a diósa ezüstérmes lett, most a mákosa jött be a zsűrinek.
Az értékeléseken mindig odafigyeltem a zsűri ajánlásaira, és a következő évben ennek megfelelően finomítottam a recepten. A cukrászüzemben sütöttem meg a bejgliket, dióssal is neveztem, majd másnap vittem a megmérettetésre
– emelte ki Simon Andrea. A cukrászmester hangsúlyozta, a zsűri tagjai számos szempont alapján pontoztak, többek között a sütemény kinézetét, formáját, márványozottságát, a tekerést, a töltelék és a tészta arányát, a sültséget és magát a receptet is nézték, de természetesen az íz volt a legfontosabb.
Meg kellett felelnie a süteménynek a Magyar Élelmiszerkönyv előírásainak is. Mindenki örült, hogy nyertem, és ezzel ismét öregbítettem cukrászüzemünk jó hírnevét országosan is. Természetesen karácsonyra otthon is megsütöm ezeket a finomságokat, remélem, akkor is nyerők lesznek, de már a szeretteim körében
– ecsetelte a cukrász.