Piszok hideg lesz éjszaka, hétvégére is megmaradhat a hó + videó

Újra jönnek a keményebb éjszakai fagyok.

Forrás: MTI2024. 01. 19. 17:14
Fotó: BOGNÁR FERENC
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szombat estig a Kárpát-medence fölé egyre szárazabb és hidegebb levegő áramlik, így szombaton alapvetően felhőtlen égre számíthatunk.

Péntek estére megszűnik a csapadék, estétől a felhőzet is csökken, és a szél is mérséklődik. Így szombaton felhőtlen lesz az ég, és élénk széllökések is csak az Észak-Dunántúlon és a Dunakanyar körül fordulhatnak elő.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában mínusz 9 és mínusz 4 között, a fagyzugokban és szélcsendes, hóval borított helyeken még mínusz 10 foknál is hidegebb lehet.

Forrás: HungaroMet

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton általában 2 és 6 fok között várható, de a havas tájakon néhol csak nulla fok köré melegszik fel a levegő délutánra.

 

Ma estig még eshet a hó

A csapadékforma már mindenhol átváltott havazásba, főleg a délnyugati, déli tájakon gyarapodnak a centik.

Az ország nagyobb részén inkább csak lepel, illetve 2-4 centiméter vastag hóréteg képződhet, de

a déli tájakon, különösen a Dél-Dunántúlon, a Duna–Tisza-közén (Bács-Kiskun vármegye és a Gödöllői-dombság területén) kialakuló összeáramlási zóna mentén, valamint a keleti határ közelében helyenként 3-7 centiméter hó is hullhat.

A friss hó vastagsága lokálisan esetleg elérheti, meghaladhatja a 10 centimétert ma estig (erre kissé nagyobb esély a Dél-Dunántúlon van) – írták a HungaroMet Facebook-bejegyzésében.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Bognár Ferenc)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.