Ellepték a patkányok Budapestet

Újabb Karácsony-féle ígéret, ami nem valósult meg.

2024. 03. 05. 6:34
Borítókép: Horváth Csaba és Karácsony Gergely (Fotó: Magyar Nemzet)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Öt év sem volt elég Karácsony Gergelynek, hogy megtisztítsa Budapestet a patkányoktól, amelyek a jó idő beköszöntével egyre több kerületben bukkannak fel. A Metropol  beszámolója szerint

súlyos patkányproblémával küzdenek Kispest, Csepel, de még Óbuda lakói is. 

A portálnak nyilatkozó lakosok arról számoltak be, hogy hiába jelentik az önkormányzatnál, „kijön a patkányirtó muki és 2 kanálisba helyez ki mérget, ahelyett hogy egész Kispesten irtanának.”

Óbudán a rágcsálók kárt tesznek az otthonokban, a közterületeken szaladgálnak, és veszélyt jelentenek az ottani óvodákra és játszóterekre. A helyi lakosok beszámolói szerint a patkányok mindent összerágnak, ami a kamrában van és belebújnak a virágföldbe, takarókba. A főváros itt már megkezdte a patkányirtást, de a lakosok szerint a helyzet nem javult érdemben.

A portál felidézte, a 2019-es önkormányzati választás egyik témája Budapesten a patkányirtás volt. 

A balliberális főpolgármester azonban szakított Tarlós István által indított patkányirtási programmal, új modellt és vállalkozót hozott a gyérítésre. Az eredmények azonban elmaradtak, nem lett kevesebb a patkány, mint korábban, sőt tavaly tavasz óta elszaporodtak. 

A legrosszabb helyzet Zuglóban és Gazdagréten volt, ott óvodákat is ki kellett költöztetni átmenetileg az épületből a patkányinvázió miatt. 


Borítókép: Horváth Csaba és Karácsony Gergely (Fotó: Magyar Nemzet) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.