Henry Ford egykori jobbkeze miatt lepik el veteránjárművek Makót

Szülővárosa kiállítással adózik a mérnökzseni Galamb József emlékének, aki nélkül talán soha nem készült volna el a legendás Ford T-modell.

Forrás: Facebook2024. 03. 22. 17:33
Veterán autó Makón (Fotó: Facebook/ Lázár János) Forrás: Lázár János FB
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Veteránjármű-kiállítás nyílik Makón, jelentette be a városba látogató Lázár János. Az építési és közlekedési miniszter beszédében kiemelte, Makó szülöttje volt Galamb József, a Ford T-modell egyik megalkotója, aki világszerte ismert mérnökként a detroiti Ford autógyár főmérnökeként is dolgozott, és élete során többször is hazalátogatott szülővárosába. 

Galamb József, a Ford egykori főmérnöke (Fotó: http://www.nohac.hu/index.php/hu?start=56)

– Messzire az juthat az életben, aki nem felejti el honnan jött – kezdte közösségi oldalán megjelent írásában a miniszter, majd úgy folytatta: 

Ezt bizonyítja Galamb József története is. Tehetsége és kitartása egészen Amerikáig vitte, ahol a Ford főmérnökeként hozzájárult a világ első népautójának megalkotásához. Sikeres üzletemberként is többször hazalátogatott szülővárosába, Makóra, ahol segítségével megnyitották a Ford első és egyetlen közép-európai képviseletét. Az autóipar és Galamb József szellemisége előtt tisztelegve a mai nap megnyílt a veteránjármű-kiállítás Makón

– zárta sorait Lázár János.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.