Hétvégén kétarcú lesz az időjárásunk + videó

Egy ciklon hidegfrontja szombat késő délután, estefelé éri el hazánkat.

Forrás: MTI2024. 03. 22. 17:48
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy ciklon hidegfrontja majd szombat késő délután, estefelé éri el hazánkat, amely mentén többfelé számíthatunk esőre, záporra, helyenként még az ég is megdörrenhet.

Pénteken délután tovább szakadozik, gomolyosodik, illetve nyugat felől csökken a felhőzet. Kisebb eső, záporeső előfordulhat főként az ország keleti, délkeleti felén. Éjszaka, illetve szombaton is változóan felhős időre számíthatunk csapadék nélkül.

Majd szombaton késő délután, estefelé érkező hidegfront mentén többfelé várható eső, zápor, a Dunántúlon helyenként zivatar is kialakulhat.

Szombaton nagy területen megélénkül, megerősödik előbb a délnyugati, késő délutántól az északnyugati szél. Utóbbit viharos lökések is kísérhetik északnyugaton és a Balaton térségében.

Hétvégén kétarcú lesz az időjárásunk (Forrás: HungaroMet)

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 8 fok között várható, de talajmenti fagy helyenként még továbbra is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérsékletek szombaton döntően még 17 és 22 fok között alakulnak, északkeletről délnyugat felé haladva mérhetjük a magasabb értékeket.

Vasárnap a hidegfront vastagabb felhőzónája már kelet felé távozik. Mögötte több helyen erőteljes lehet a gomolyfelhő-képződés. Emellett már általában többórás napsütés valószínű.

Szórványosan előfordul eső, zápor. Néhol zivatar sem kizárt még. Az északnyugati, nyugati szelet sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik.

Forrás: HungaroMet

Vasárnap a minimum-hőmérséklet jobbára 3 és 7 fok között várható, de a derült, szélvédett részeken hidegebb is lehet, a csúcsértékek már csak 9 és 15 fok között alakulnak.

Borítókép: illusztráció (Forrás: Pexels)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.