Öngól: saját magát járatta le a Média1

A baloldali Telex leplezte le a jobboldali médiumokat rendszeresen rossz fényben feltüntetni kísérletező baloldali portált.

Forrás: MNMSZ2024. 03. 28. 17:12
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kínos és árulkodó hibába szaladt bele a baloldali Média1, amikor egy paródiaoldalon közzétett képernyőképből kreált valósnak tekintett, a jobboldali média működését lejáratni próbáló hírt – közölte a Magyar Nemzeti Médiaszövetség (MNMSZ) a Magyar Nemzethez eljuttatott állásfoglalásában. Amint az ismert, a főleg a jobboldali sajtó lejáratásával foglalkozó blog egy, a közösségi médiában elterjedt, állítólagos megafonos bakit „dokumentáló” fotó alapján tett közzé a Megafon egyik vélt munkatársának súlyos hibájáról szóló hírt. 

A „Véletlenül a központból jövő utasítást is kiposztolta a Megafon egyik tagja, amikor Magyar Pétert támadta” című, azóta helyesbített bejegyzésről érdekes módon éppen a Telex rántotta le a leplet, rámutatva, hogy csupán egy összeollózott mémről van szó, amelyben minden valós alap nélkül állították be Kötter Tamást egy központi akaratot levezényelni próbáló médiaszemélyiségnek.   

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség többször is kinyilvánította már, hogy a politikai elfogultság nem írhatja felül a szakma alapvető szabályait. Felhívták a figyelmet arra, hogy az újságírás etikai normáinak betartása mellett az újságírók feladata forrásaik alapos vizsgálata. Különösen fontosnak tartják ezt az új média korában, amikor már szinte minden képet, hangot és állítást lehet manipulálni. Ezekben az időkben határozottan felértékelődik a szakmai normákra szigorúan hagyatkozó professzionális szerkesztőségek munkája – vélekedett a szervezet.

Úgy fogalmaztak: vallják, hogy az írott szónak teremtő ereje van és szeretnék hinni, hogy ennek felelősségét még a baloldali médiazsoldosok is érzik. Szövetségük eltökélt szándéka, hogy érvényt szerezzen a szakmai normáknak a változó médiavilágban is, és erre szólítanak fel minden, magát újságíró-szervezetnek tituláló alakulatot. Az MNMSZ ezúton fejezi ki szolidaritását a hamisan hírbe hozott kollégákkal és a Megafon egész csapatával – írták.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Megafon)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.