Szintet lépett a baloldal: már újságírókat fenyegetnek a városházán

A pécsi baloldali koalíció oszlopos tagja, Siposné Bikali Éva DK-s politikus azzal fenyegette meg az őt normális hangnemben kérdező újságírót, hogy karhatalmi eszközöket vetet be ellene. Péterffyék önkormányzata ezt már egy idős, 80 éves bácsival is megtette, amikor rendőrt hívtak rá, és köztudott, hogy a februári közgyűlés alatt pedig gumibotos felügyelő jelent meg a városházán.

Forrás: BAMA2024. 03. 20. 9:57
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A keddi közgyűlés előtt próbált meg Móna Márk újságíró kérdéseket feltenni Siposné Bikali Éva DK-s politikusnak azzal kapcsolatban, hogy férje két önkormányzati felügyelőbizottsági tagságot is bezsebelt az elmúlt években. A Baranya vármegyei lap szerint a Gyurcsány Ferenc pártját erősítő Siposné azonban érdemi válaszok helyett a városházán azzal fenyegette meg az őt kérdező újságírót, hogy ha tovább követi, akkor rendőrt hív rá. 

Rendőrök jelentek meg a városházán, egy bácsira hívták rá őket

A lap szerint Péterffy Attila polgármester és csapatának szavai egyébként nem tekinthetők üres fenyegetésnek, hiszen már volt arra is példa, hogy rendőrt hívtak egy  városházára betoppanó 80 esztendős bácsira, aki a polgármesterrel akart beszélni. Akkor az advent idején szirénázó rendőrautóból futólépésben rohantak be a városházára a járőrök. Az idős férfi ugyanis mindenképpen beszélni akart a városvezetővel. A felháborodásának oka az volt, hogy szerinte a város cége, a Tettye Forrásház megrendelésére a Havihegyi úton zajló munkálatokat nem végzik szakszerűen, mivel „sárra, porra aszfaltoznak”, és ezzel nagy anyagi kárt okoznak a városnak. 

Kényszerítő eszköz a felügyelőnél

A megyei lap arra is emlékeztetett, az idén februári közgyűlésre valaki a baloldali önkormányzat közterület-felügyeletének vezetői közül úgy küldött be egy felügyelőt, hogy tudhatta, a köznyelvben csak gumibotnak nevezett kényszerítő eszköz van az illetőnél. Miközben Gyurcsány Ferenc önkormányzati képviselője, Auth István még tagadni próbálta a történteket, a baranyai lap információi szerint a felügyeletnél a valódi felelősök helyett a beosztottat kérték számon. 

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.