Avgyijivka közelében az oroszok semlegesítettek egy ukrán Abrams-alapú rohamjárművet

A rendkívül értékes amerikai eszközt az orosz csapatok egy drónnal semlegesítették. Jelenleg az orosz műhelyben dolgoznak az ukránoktól megszerzett jármű javításán.

Forrás: RIA Novosztyi2024. 04. 27. 21:56
M1150, Abrams, Egyesült Államok
Az Abrams alapú M1150 Fotó: Army Recognition
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az orosz fegyveres erők parancsnokhelyettese a RIA Novosztyi orosz hírügynökséggel közölte, hogy az orosz fegyveres erők Avgyijivka város közelében semlegesítettek egy Abrams tank alapú ukrán aknamentesítő járművet.

Az M1150 gyakorlat közben Fotó: Staff Sgt. Mark Morrow

A hírügynökség tájékoztatása szerint az M1150 egy páncélozott jármű, amelyet arra terveztek, hogy átjárókat hozzon létre aknamezőkön és akadályokon. A fejlesztés a kétezres évek elején kezdődött, és 2008-ban állították hadrendbe. A RIA szerint az amerikaiak úgy döntöttek, hogy Ukrajnában tesztelik a technológia hatékonyságát, ám az csődöt mondott. 

 Az orosz fegyveres erők képesek voltak egy drónnal semlegesíteni a fegyvert, jelenleg egy orosz javítóműhely szakemberei dolgoznak a gép felújításán. 

Borítókép: Az Abrams-alapú M1150 (Fotó: Army Recognition)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.