A Balatonnál már strandidő van

Sorra dőltek a melegrekordok hétvégén.

2024. 04. 15. 10:39
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint ismert, hétvégén újabb melegrekordok dőltek: a HungaroMet arról számolt be, hogy megdőlt a 118 éves országos és a 85 éves fővárosi melegrekord is szombaton.

A meteorológiai szolgálat közösségi oldalán rámutatott: míg szombaton a melegrekord többnyire csak néhány tized fokon múlott, addig vasárnap többfoknyi különbség volt mérhető: Baján 31,2 fokot (korábbi rekord: 28,7, Túrkeve, 1939), a fővárosban 29,8 fokig emelkedett a hőmérő higanyszála (korábbi rekord: 27 fok, 1939).

Azonban nemcsak itthon dőltek a rekordok, hanem több, Európa déli felén fekvő országban is, voltak olyan helyek, ahol nem csak a napi, de az április hónapra vonatkozó maximumrekordot is sikerült túlszárnyalni.

 

Strandidő a Balatonnál

A harmincfokos levegőhöz a Balatonon, Gyenesdiás környékén 16 fokos vízhőmérséklet párosult április közepén.

Sokan csak nézelődtek, napoztak a parton, a bátrabbak meg is mártóztak a hűvös vízben.

A LikeBalaton a Játékstrandon járt, az oldal munkatársai pedig egy videómontázst is készítettek a jó időt élvezőkről. A felvételeken látszik, hogy voltak, akik a hétvégén már a tóban fürdőztek.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.