Két melegrekord is megdőlt szombat délig

Az utóbbi időben sorra születnek a csúcsdöntő mérések.

Forrás: HungaroMet2024. 04. 14. 12:03
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megdőlt a 118 éves országos és a 85 éves fővárosi melegrekord is szombaton – közölte honlapján a HungaroMet. Mint írták, szombaton országszerte nyáriasan meleg idő volt, a Csongrád-Csanád vármegyei Derekegyházán 27,6 Celsius-fokig melegedett fel a levegő, amivel új napi melegrekord született. 

Forrás: HungaroMet

A korábbi, erre a napra vonatkozó rekord 27,5 fok volt, amelyet Orosházán, 1906-ban regisztráltak. Budapesten, Újpesten 26,4 fokot mértek szombaton, amivel megdőlt az erre a napra vonatkozó fővárosi melegrekord. A korábbi rekord 25,6 fok volt, amelyet Budapest Országút meteorológiai állomáson, 1939-ben regisztráltak.

Forrás: HungaroMet

Mint arról lapunk már beszámolt, vasárnapra is nyárias időt kaptunk: a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 31 Celsius-fok között alakul. A HungaroMet emlékeztetett: a mai napra vonatkozó napi országos maximum-hőmérsékleti rekord 28,7 fok, amelyet 1939-ben Túrkevén mértek. „Jó eséllyel megdőlhet ez a rekord, a kérdés már csak az, hogy mennyivel” – írták.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.