A Momentumnak nehézséget okoz az ajánlások összegyűjtése + videó

Úgy tűnik, a Momentumnál komoly nehézséget okoz a megfelelő számú ajánlás összegyűjtése, legalábbis ez derül ki abból levélből, amelyet a napokban küldtek el támogatóiknak. Mindeközben egy olyan videó is napvilágra került, amelyen az látható, hogy a Tisza Párt aktivistája szorgosan töltögeti az ajánlóíveket a Jobbik pultjánál, ahol nem áll olyan személy, akitől éppen ajánlást kérhetne.

2024. 04. 27. 16:57
Fotó: facebook.com/Buzinkay-György
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Parlament tagjainak választásán kizárólag pártok állíthatnak listát. Ehhez 20 ezer aláírást kell összegyűjteniük országosan. Mivel az önkormányzati és az európai parlamenti választások egy napon lesznek, ezért a pártoknak és jelölteknek a helyhatósági választás kapcsán is ajánlásokat kell gyűjteniük. A pártok ezt az akadályt különböző eszközökkel igyekszenek megugorni, ám van, akinek mindez komoly problémát okoz.

Pánik a Momentumnál

Úgy tűnik, hogy a Momentum Mozgalom haldoklása látványos szakaszába lépett. A párt egy kétségbeesett üzenetben fordult támogatóihoz. „Mivel a Fidesz egy napra rakta a két választást, az ajánlásgyűjtés a szokottnál nehezebb, mert több tízezer aláírást kell kérnünk, ráadásul többféle ívre is. Ezért fontos, hogy te is támogass minket egy ajánlással” – írták. 

 

Érdemes megjegyezni, hogy bár a Momentum a kormánypártokat okolja a nehézségek miatt, Magyar Péter Tisza Pártja lényegében elszipkázta a szavazóikat és aktivistáikat.

Márki-Zayék közösen gyűjtenek a Tiszával

„A Mindenki Magyarországa Néppárt és a Tisza Párt lelkes aktivistái úgy gondolták, hogy a tisztességes verseny szellemében közösen támogatják egymás jelöltjeit abban a reményben, hogy az európai parlamenti választásokon mindkét Péter meg tudja magát méretni. Az ajánlásgyűjtés során több politikai pártnak is alá tudsz írni, azaz annyi pártot ajánlhatsz amennyit szeretnél” számolt be róla Márki-Zay Péter pártja a Facebookon. 

A Jobbik íveiről másolt aláírásokat a Tisza aktivistája?

Az interneten terjed egy felvétel, amelyen a Tisza Párt aktivistája, Kardos Ibolya látható, aki a Jobbik – Konzervatívok pultjánál tölti ki az ajánlóíveket Kiskunhalason.

 

A párt EP-listavezetőjének, Róna Péternek az arcképével díszített pulton a hölgy az előtte levő papírokat tölti ki. A felvételen jól látható, hogy nincs a közelben olyan, aki számára diktálná az adatokat, ezért úgy tűnik, mintha a jobbikos ajánlóíveket másolná át.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.