Következő mérkőzések
Szlovénia
15:002024. június 20.
Szerbia
Dánia
18:002024. június 20.
Anglia

Budai Gyula feljelentést tett, Szabó Tímea szerint szép lett a Lánchíd + videó

Az egykori ellenzéki összefogás pártjai közül csupán az LMP és a Jobbik emelte fel a hangját a hídpénzbotrány ügyében, a többi balliberális párt mélyen hallgat az ügyről. Közben Budai Gyula feljelentést tett egy hozzá eljuttatott levél alapján, amiből arra lehet következtetni, hogy a fővároshoz is jutott a hídpénzből.

2024. 04. 17. 17:45
Budai Gyula és Heiter Dávid Fotó: Fazekas Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hivatali vesztegetés miatt tett feljelentést a hídpénzbotránnyal összefüggésben Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő. Ugyanis eljutott hozzá egy levél, amiben az áll, hogy Vig Mór a Mammut áruházba járt elszámolni egy biztonsági céggel. A hídpénzből pedig jelentős összegek áramoltak Vig Mór közvetítésével a fővároshoz.

Tehát a Lánchíd felújítását végző A-Híd Zrt. közel másfél milliárd forintot utalt Vig Mór cégének, a Sunstrike Hungary Kft.-nek, ebből az összegből továbbutalhattak kilencszázmillió forintot Vig magán-, illetve ügyvédi letéti számlájára. Illetve egy másik ügyvéd, Hegedüs Dániel is hatalmas készpénzösszegeket vehetett fel. A Budai Gyulához eljuttatott levél alapján pedig úgy tűnik, hogy a készpénzben felvett összegekből a fővároshoz is juthatott.

Mint ismeretes, a Jobbik már a botrány kirobbanásának az elején egy vizsgálóbizottság felállítását szorgalmazta az üggyel kapcsolatban. Az LMP-s Csárdi Antal pedig azt mondta a Magyar Nemzetnek, hogy amennyiben felmerül a gyanú, azt mindig meg kell vizsgálni, azért nem lehet félretolni vizsgálatot, mert valaki jobb- vagy baloldali, akinek pedig tiszta a lelkiismerete, az nyugodtan áll a vizsgálat elé.

Karácsony Gergely közben továbbra is kitart amellett, hogy nincsen hídpénzbotrány. Párttársa, Szabó Tímea a Magyar Nemzet kérdésére válaszolva úgy csinált, mintha nem is hallott volna az ügyről, csupán a Lánchíd szépségét dicsérte. A momentumos Bedő Dávid az egyre zsugorodó pártja által alkalmazott kommunikációs módszerhez nyúlt, tehát nem volt hajlandó érdemi választ adni a témában feltett kérdésekre. Jakab Péter, a Jobbik volt elnöke szerint Karácsony Gergelyék hibázhattak, de majd a választók ítéletet fognak mondani fölötte.

Apáti István, a Mi hazánk politikusa szerint ugyanazzal a korrupcióellenes hévvel kellene fellépnie Karácsony Gergelynek, mint amikor másokat kritizál. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.