A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Kocsis Máté: A békére szavaz, aki a Fideszre szavaz

A baloldalra leadott voksok a brüsszeli háborús központba kerülnek – hangoztatta a Fidesz parlamenti frakcióvezetője.

Forrás: MTI2024. 05. 21. 20:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Aki szűk három hét múlva a Fideszt támogatja, az a békére adja voksát, a baloldalra leadott szavazatok viszont a brüsszeli háborús központba kerülnek – jelentette ki Kocsis Máté, a Fidesz országgyűlési frakciójának vezetője országjáró kampánykörútjának gyöngyösi állomásán. Kocsis Máté a Fidesz helyi választási fórumát megelőző sajtótájékoztatón elmondta, június 9-én olyan választás lesz Magyarországon, amely a biztonságról szól. Rég volt ilyen, a választópolgárok talán nem is emlékeznek arra, hogy háború kérdésében kellett volna európai ügyekben szavazni, ám most ez történik – tette hozzá.
Szavai szerint az elmúlt két év orosz–ukrán konfliktusa és az ahhoz való európai bizottsági hozzáállás megmutatta, hogy 

az unió gyökeresen megváltozott: ma már nem a békét és jólétet garantálja, hanem a háború és visszaesés politikáját képviseli. A Fidesz éppen ezért mondja, hogy változás kell Brüsszelben. 

– A brüsszeli elit, az európai nagy országok vezető politikusai mind-mind háborús pszichózisban vannak, olyan nyilatkozatokat tesznek, amelyek életveszélyesek és veszélybe sodorhatják egész Európát. Mindez a magyarokat talán azért is érinti jobban, mert a háború egy szomszédos országban zajlik, és nem szeretnék, ha kiszélesedne, ha felelőtlen európai politikusok a harmadik világháború közelébe sodornák a kontinenst – mondta a frakcióvezető.
Kocsis Máté kifejtette: itthon, Magyarországon is ez a belpolitika viták fő témája, hiszen van egy kormányoldal, amelynek világos álláspontja van, és a béke pártján áll, míg vele szemben felsorakoztak azok a jellemzően külföldről finanszírozott pártok és politikusok, akik finanszírozóik igényeinek megfelelően a háború oldalán állnak. Így 

aki a választáson a Fideszt támogatja, az a békére adja voksát, a baloldalra leadott szavazatok viszont a brüsszeli háborús központba kerülnek 

– mutatott rá. Jelezte: a gyöngyösieket is arra kérik, hogy támogassák a békepárti jobboldali jelölteket, nem csupán az EP, hanem az önkormányzati választásokon is. Utóbbi esetében ugyanis nem mindegy, hogy mely települések vezetése lesz a háború és melyeké a béke álláspontján – vélekedett a Fidesz parlamenti frakcióvezetője.

Borítókép: Kocsis Máté (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.