A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Itt a balatoni halcsúszda, több mint két tonna halat telepítettek a tóba

Tihanynál engedték a Balatonba a pontyokat.

Forrás: Somogy vármegyei hírportál2024. 07. 10. 17:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem mindennapi haltelepítés történt kedden a Balatonon – számolt be a Somogy vármegyei hírportál. Mint írták, a Magyarország EU-s soros elnöksége kapcsán szervezett program keretében nemzetközi szakmai közönség is megcsodálhatta a Tihany partjai előtt rendezett látványtelepítést.

Az alkalom során 2400 kilogramm háromnyaras pontyot telepítettek a nyílt vízen, egy kompról a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. munkatársai. 

A különleges eseményt az tette igazán látványossá, hogy a halakat egy speciális csúszda segítségével engedték a Balatonba (lásd borítóképünkön). A haltelepítés célja, hogy elősegítse a Balaton ökológiai egyensúlyának fenntartását és a horgászok számára kedvezőbb fogási lehetőségeket biztosítson. A helyi közösség és a turisták nagy érdeklődéssel kísérték figyelemmel az eseményt.

Borítókép: A haltelepítés Tihanynál (Forrás: Sonline.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.