Kést rántott a sörözőben

Az alkoholtól egyre agresszívabban viselkedett a férfi, majd a pultost kezdte fenyegetni.

2024. 07. 19. 8:13
bilincs, rendőrség, letartóztatás, bűnöző
Forrás: Rendőrség
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Siófoki Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt gyorsított eljárásban emelt vádat azzal a negyvenes éveiben járó pécsi férfival szemben, akinek késes fenyegetőzése riadalmat keltett egy siófoki sörözőben – tájékoztatta a Magyar Nemzetet a Somogy Vármegyei Főügyészség.

A vádirat lényege szerint a férfi májusban magánéleti problémái miatt feldúlt állapotban elment a siófoki sörözőbe, ahol elkezdett alkoholizálni, miközben szálláslehetőség után érdeklődött. A vádlott az elfogyasztott alkoholtól egyre agresszívabb lett, ezért a söröző pultosa egy idő után megtagadta a férfi kiszolgálását szeszes itallal. 

A vádlott ekkor elővett egy öt-hat centiméter pengehosszúságú kést, azzal fenyegetni kezdte a pultost, majd a pultba, ezután pedig a teraszon lévő egyik asztalba és padba szúrt a késsel.

 

A Siófoki Rendőrkapitányság felvételei a vádlott által megrongált berendezési tárgyakról

 

A láthatóan indulatos vádlott cselekményétől nemcsak a pultos, hanem a söröző vendégei is megijedtek, ezért értesítették a siófoki rendőröket, akik a helyszínen elfogták a férfit. Az ügyészség a vádlottat gyorsított eljárásban a Siófoki Járásbíróság elé állította. A bíróság a  július 5.-én megtartott tárgyalás során a férfit az ügyészi váddal egyezően mondta ki bűnösnek, és egy év börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását három évi próbaidőre felfüggesztette.

 

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Police.hu)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.