Letartóztatták a rendőrökre karddal támadó férfit

Nem hallgatott a rendőrökre az elkövető.

Forrás: Központi Nyomozó Főügyészség2024. 07. 30. 12:42
kard
Forrás: Központi Nyomozó Főügyészség
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karddal támadott a rendőrökre egy férfi, a Debreceni Járásbíróság nyomozási bírája egyetértett a nyomozó ügyészség indítványával, ezért egy hónapra letartóztatta a támadót – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség.

Múlt hét pénteken reggel a rendőrök egy észak-alföldi településre vonultak ki, mivel bejelentést kaptak arról, hogy egy húszas évei végén járó férfi ittas állapotban tör-zúz az otthonában. A rendőri intézkedés alatt a férfi együttműködőnek tűnt, ezért a rendőrök az intézkedést felvilágosítással kívánták lezárni. Ezután a férfi bement a házba, 

ahonnan rövid időn belül egy 60 centiméteres, kiélezett karddal tért vissza, amellyel elindult a rendőrök felé.

A rendőrök többször is felszólították az elkövetőt, hogy a nála lévő tárgyat tegye le, a férfi azonban ennek nem tett eleget és a karddal tovább közeledett a rendőrökhöz. Mivel a fegyverrel akár gyilkolni is lehetett volna, ezért az egyik rendőr a rendőrautóból elővetette a rendszeresített nagy méretű gázspray-t és figyelmeztette a férfit, hogy ha továbbra is közeledik, akkor használni fogja. 

A férfi nem hallgatott a felszólításra, ezért a rendőr lefújta a támadót, így a kard a földre került.

A rendőrök megbilincselték a férfit, majd előállították a rendőrkapitányságra.

kard
Fotó: Központi Nyomozó Főügyészség

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség elrendelte az elkövető őrizetét, gyanúsítottként hallgatta ki felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak miatt, majd sikeresen indítványozta a letartóztatásának elrendelését.

A büntetlen előéletű elkövető – aki beismerő vallomást tett – védőjével együtt fellebbezett a bíróság végzése ellen.

Borítókép: A támadófegyver (Fotó: Központi Nyomozó Főügyészség)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.