Apokaliptikus pusztítással csapott le a hurrikán, tomboltak a szélsőbalosok – ezek voltak a hét videói

A Magyar Nemzet összeállítása a hét legérdekesebb videós híranyagaiból. (Amennyiben egy videó nem indul, az oldal frissítése megoldhatja a problémát.)

2024. 10. 05. 6:45
Borítókép: illusztráció Forrás: Pixabay
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor: Az Európai Unió olyan döntést hozott, ami gazdasági hidegháborút jelent – a döntés a mi exportorientált működésünket sújtja legelőször.

Egyre több a házasságkötés és az abból született gyermek – a kormány támogatja a fiatal házasokat.

Botrány: Magyar Péter megkérdőjelezte, hogy az 1956-os szervezetek tagjai forradalmárok voltak – megkérdőjelezte, hogy forradalmárok, hogy ’56-osok voltak-e egyáltalán az 1945 utáni politikai elítélteket, üldözötteket és leszármazottaikat tömörítő szervezetek tagjai. A Tisza Párt elnöke gúnyosan, lekicsinylően beszélt majdnem tucatnyi szervezetről, csak azért, mert azok nem támogatták, hogy Magyar tisztán pártpolitikai célokra használja fel 1956 jelképét, a lyukas zászlót.

Magyar Péter rohamosztagosa csákánnyal menne tüntetni, most a rendőrség üzent neki – Magyar Péter erőszakos tüntetőit figyelmeztethette a rendőrség.

Deutsch Magyar mentelmi ügyéről: Aki lop, annak a felelősségre vonással szembe kell néznie – Deutsch Tamás szerint Magyar Péter azt a látszatot akarja kelteni, hogy politikai üldöztetés áldozata, de mindenkinek tudnia kell, hogy csatakrészegen, tinilányok lába között csúszott-mászott, és lopás köztörvényes bűncselekményének gyanúja merült fel vele szemben.

 

Külföld

Támadás indult Izrael ellen – az éjszaka újabb akció indult Izrael ellen. Az IDF azonban megbirkózott a fenyegetéssel. Izrael eközben Bejrútot lőtte.

Izrael nem hagyja magát, légicsapást hajtott végre – Bejrúti célpontok ellen indított támadást Izrael, amelynek erejét Irán csapása nem befolyásolta. Teheránban a háború eszkalálódását ünneplik. Egyre mélyebben csúszik bele a térség a háborúba.

Apokaliptikus pusztítást okoz a tomboló hurrikán Amerikában – tovább növekedett és megközelítette a százat a halálos áldozatok száma az Egyesült Államok délkeleti, hurrikán és árvíz sújtotta államaiban, miközben a romok eltávolítása is zajlott vasárnap.

Megmutatta igazi arcát az osztrák baloldal, a békés győztesekre támadtak – agresszív szélsőbaloldali csoportok masíroztak Bécs utcáin. A választásokat megnyerő Osztrák Szabadságpárt ellen indult tüntetés. A demonstrálók a békés győztesekre akartak támadni.

Brutális késes támadás a bevásárlóközpontban – három embert halálra szúrt, 15 másikat megsebesített egy férfi Sanghaj egyik bevásárlóközpontjában hétfő este – közölte a rendőrség.

 

Sport

Rossi: Sose mondtam, hogy én egyenértékű lennék Guardiolával vagy Klopp-pal Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, tisztában van vele, hogy az elmúlt időszakban voltak rosszabb periódusai a nemzeti csapatnak, de ezt alaposan átbeszélte a játékosokkal. Rossi úgy véli, ki lehet kapni olyan válogatottaktól, mint Németország és Hollandia, de az már abszolút nem mindegy, miként teszi ezt egy csapat. Kijelentette, a jövőben ugyanazt a küzdőszellemet, hozzáállást és csapategységet szeretné látni, mint korábban.

Nem sikerült a bravúr, a Fradi megint kikapott az Európa-ligában – csütörtök este folytatódott a megújított Európa-liga alapszakasza, és a vereséggel kezdő Ferencváros ezúttal hazai pályán fogadta az angol sztárcsapatot, a Tottenham Hotspurt. A zöld-fehérek ugyan nem ijedtek meg a nagynevű, majd nyolcszázmillió euró összértékű ellenféltől, ám a nagy bravúr, a pontszerzés sajnos nem jött össze. A Spurs mindkét félidőben egy-egy gyors kontrából betalált, míg Varga Barnabás szépítő találata későn érkezett, így már a második 2-1-es vereségüket szenvedték el a zöld-fehérek. Két forduló után pont nélkül áll a Fradi, ám még semmi nincs veszve a továbbjutást illetően.

Gulácsi Péter: Az eszemre hallgattam a szívem helyett – egyértelmű, hogy Marco Rossi keddi kerethirdetésekor mi volt a legnagyobb meglepetés: Gulácsi Péter neve nem hangzott el. A magyar válogatott az RB Leipzig kapusa nélkül játszik a további őszi meccseken, a kapus viszont a közösségi médiában hangsúlyozta: nem vonult vissza a válogatottól. Gulácsi Péter biztosat nem ígért, de márciusban visszatérhet a nemzeti csapatba.

Uszik és Fury visszavágója előtt a nehézsúly legszűkebb elitje lép ringbe a rijádi gálán – sporttörténelmi profi ökölvívó gálát rendeznek december 21-én Rijádban. A főmeccs természetesen Olekszandr Usziké és Tyson Furyé, ám előttük két olyan nehézsúlyú párharcot hoztak össze, ahol tényleg a legszűkebb elit lép ringbe. Ugyanis összecsap egymással a WBO volt és jelenlegi ideiglenes világbajnoka, Joseph Parker (35-3, 23 KO), valamint a 32 éves veretlen német Agit Kabayel (25-0, 17 KO), akit a BoxRec már a harmadik legjobb bunyósnak tart a királykategóriában, illetve a világ jelenlegi ötödik legjobb nehézsúlyúja, a 41 éves kínai Zhilei Zhang (27-2-1, 22 KO) és a 31 éves kongói Martin Bakole (21-1, 16 KO), a WBO interkontinentális bajnoka, valamint a NABO övének birtokosa.

Kovács Kokó István végre eleget tesz a magyar sportrajongók óhajának – Ezúttal már nincs akadálya, hogy november 9-én, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) közgyűlésén megválasszák elnöknek a magyar ökölvívás ikonját, Kovács Kokó Istvánt, aki elfogadja az őt támogató klubok jelölését. Ha megkapja a bizalmat, azonnal neki kell állnia a munkának, hiszen a jelenlegi rendszer egyszerűen életképtelen. Atlanta bajnokának bőven vannak aggályai, hiszen jelenleg a MÖSZ-nek a jelölési rendszere is átláthatatlan a tisztségek megválasztására. Kokó már tárgyalt az IBA és a World Boxing képviselőivel, s úgy látja, még nincs itt az idő arra, hogy kimondjuk, a magyar ökölvívás melyik szervezetbe tagozódjon be.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.