Gulácsi Péter: Az eszemre hallgattam a szívem helyett

Egyértelmű, hogy Marco Rossi keddi kerethirdetésekor mi volt a legnagyobb meglepetés: Gulácsi Péter neve nem hangzott el. A magyar válogatott az RB Leipzig kapusa nélkül játszik a további őszi meccseken, a kapus viszont a közösségi médiában hangsúlyozta: nem vonult vissza a válogatottól. Gulácsi Péter biztosat nem ígért, de márciusban visszatérhet a nemzeti csapatba.

2024. 10. 03. 9:43
Düsseldorf 2024 Nemzetek Ligája NL Németország Magyarország magyar válogatott Gulácsi Péter Ádám Martin
Gulácsi Péter márciusban térhet vissza a magyar válogatott keretébe Fotó: Nemzeti Sport/Koncz Márton
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gulácsi Péter úgy érezte, tiszta vizet kell öntenie a pohárba. Bár Marco Rossi szövetségi kapitány és maga Gulácsi is nyilatkozott már arról, hogy a kapus csak az októberi és novemberi Nemzetek Ligája-meccsekre nem vállalta a válogatottságot, vélhetően Gulácsi is találkozott olyan véleménnyel, amely már a végleges, nemzeti csapattól való visszavonulásáról beszélt.

20240910 Budapest
Magyarország - Bosznia-Hercegovina válogatott futball mérkőzés
Fotó: Csudai Sándor (CSS)
Origo
képen: #4 Dárdai Márton, #12 Dibusz Dénes, #20 Sallai Roland, #1 Gulácsi Péter magyar válogatott
Gulácsi Péter hátralépett, Dibusz Dénes kerül előtérbe a magyar válogatott következő meccsein (Fotó: Csudai Sándor)

– Azzal a kéréssel fordultam a szövetségi kapitányhoz egy héttel ezelőtt, hogy a következő két válogatott összetartásra ne hívjon meg. Az egyéves kihagyásom óta most először van olyan sorozatterhelésem, ahol folyamatosan heti két mérkőzésünk van a Bundesligában, a Bajnokok Ligájában és a Német Kupában, egészen Karácsonyig. 34 évesen, tanulva a sérülésemből és az ahhoz vezető okokból, szeretnék időt adni magamnak a fizikális és mentális regenerációra. Nemcsak a rengeteg mérkőzés, hanem a folyamatos utazás és a meccsek közötti kevés edzéslehetőség miatt is – részletezte az okokat Gulácsi Instagram-sztorijában, majd hangsúlyozta, hogy a döntése nem jelenti azt, hogy ne tartaná fontosnak a válogatottat.

Gulácsi Péter márciusban térhet vissza a válogatottba

– Tíz éve vagyok magyar válogatott, voltam már harmadik, második és első számú kapusa is a csapatnak, minden szerepben számíthatott rám az akkori szövetségi kapitány, ezalatt a tíz év alatt összeadva több mint egy évet töltöttem válogatott-edzőtáborokban.

A címeres mezt viselni mindig a legnagyobb megtiszteltetés egy játékos karrierjében. Szeretnék még évekig a legmagasabban szinten játszani, ezért most az eszemre hallgattam a szívem helyett

– fogalmazott Gulácsi, mielőtt a lehetséges folytatásról írt.

– A jövővel kapcsolatban abban maradtunk a kapitánnyal, hogy a márciusi összetartás előtt újra beszélünk.

Egyelőre kérdéses, hogy márciusban Nemzetek Ligája-meccsek vagy világbajnoki selejtezők várnak a magyar válogatottra, s talán ez is fontos szerepet játszik majd Gulácsi tavaszi döntésében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.