Erről tárgyalt a KDNP Esztergomban

Két miniszter is részt vett a kereszténydemokraták ülésén.

2024. 10. 13. 19:54
Borítókép: Semjén Zsolt a KDNP kihelyezett frakcióülésén (Forrás: Facebook)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Fókuszban a területfejlesztés! Őszi szezonnyitó KDNP-frakcióülés Esztergomban” – írta a közösségi oldalán közzétett bejegyzésében Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes. 

Az egyházügyekért felelős tárca nélküli miniszter mellett, aki Orbán Viktor helyettese, a KDNP tanácskozásán részt vett Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter is, aki szintén a kisebbik kormánypárt frakciójában ül az Országgyűlésben. Navracsics a napokban jelentette be, hogy a járásokat is fejleszteni fogják a Versenyképes járások programban. 

Amint arról már korábban is beszámoltunk, október 13–14. között tartják Esztergomban a Fidesz–KDNP kihelyezett frakcióülését. Mint ismert, az aktuális parlamenti ülésszak előtt a kormánypártok kihelyezett frakcióülésen vitatják meg az elkövetkezendő időszak kihívásait. A parlament őszi ülésszaka szeptember 30-án kezdődött, azonban a szeptember 25–26. között Esztergomba tervezett frakcióülés az árvízi helyzet miatt elmaradt. A tanácskozás első napján Orbán Viktor miniszterelnök zárt körben elmondott helyzetértékelésében a gazdaságpolitika, illetve az új gazdasági program volt a fókuszban. A miniszterelnök véleménye szerint a gazdasági semlegesség fordulatot hoz majd 2025-től, a kormány célja, hogy hazánk az Európai Unió átlagát meghaladó gazdasági növekedést érjen el.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.