Új szdsz-es tempó – A kutyapárti többség azonnal elvonta az egyházak támogatását Hegyvidéken

A XII. kerület kutyapárti többséggel működő képviselő-testülete csütörtökön úgy döntött, hogy megvonja a helyben működő egyházak, egyházi szervezetek és cserkészcsapatok támogatását segítő önálló pályázati lehetőséget. A Kovács Gergely (MKKP) vezette önkormányzatnak ez volt az egyik első érdemi döntése, ami jelzi, mennyire fontos volt számukra, hogy elvegyék ezt a támogatási formát az egyházi közösségektől.

2024. 10. 27. 12:16
BPM_20240609 (8)

Kovács Gergő Magyar Kétfarkú Kutya Párt társelnöke, 12. Kerület  polgármestere 2024-től. Kétfarkú kuyapárt eredményváró est  Budapest Magyar Nemzet 20240609

20240609 BudapestA Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) Európai parlamenti (EP-) és nemzetiségi választások eredményváró rendezvénye.fotó: Bach Máté (BPM)Magyar Nemzetképen: Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) társelnöke, a XII. kerület polgármesterjelöltje
Fotó: Bach Máté
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Számunkra nem elfogadható, hogy az egyházi közösségek támogatására ne legyen önálló pályázat a Hegyvidéken – nyilatkozta lapunknak Fonti Krisztina, a hegyvidéki képviselő-testület Fidesz–KDNP-frakciójának vezetője, aki korábban alpolgármesterként ezt a területet is felügyelte. Mint mondta, a XII. kerületben 25 ezer ember vallotta magát vallásosnak a legutóbbi népszámlálás során. 

– Ezek a legnagyobb hegyvidéki közösségek, amelyek nem hasonlíthatók más civil szervezetekhez, közösségekhez – mondta a helyi Fidesz–KDNP frakcióvezetője. Fonti Krisztina emlékeztetett arra, hogy a választási kampányban a Fidesz–KDNP már előre felhívta a figyelmet a Magyar Kétfarkú Kutya Párt értékrendje, programja jelentette veszélyre.

– Sajnos beigazolódott, hogy jogosan aggódtunk. Kovács Gergely a kampányban a szokásos cinikus gúnnyal hárította el, hogy színt valljon, nyilván nem állt érdekében elriasztani a hívő választókat, ezért nem volt őszinte velük. A választás után néhány nappal azonban már nyíltan beszélt arról, hogy átalakítja a civil szervezetek támogatását azzal az indokkal, hogy eddig az összeg felét egyházi szervezetek kapták, és ezen ő változtatni akar. Most meg is tette – mondta Fonti Krisztina, hozzátéve: mindent elkövet azért, hogy a hegyvidéki egyházi közösségek újra támogatáshoz juthassanak.


 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.