Ezt eszi Borbás Marcsi húsvétkor és nagypénteken

Húsmentes fogások nagypénteken, hagyományos ünnepi menü húsvétkor – Borbás Marcsi most is hű maradt a szokásokhoz. A gasztroműsorairól ismert műsorvezető megosztotta, milyen ételek kerülnek náluk az ünnepi asztalra.

2025. 04. 17. 18:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Borbás Marcsi számára nemcsak a főzés, de az ünnepek megélése is a hagyományokról szól. A Gasztroangyal egykori háziasszonya minden évben megosztja, mivel készül a húsvéti időszakra – így történt ez most is. A Mindmegette cikke szerint Borbás Marcsi ilyenkor különösen figyel arra, hogy kövesse a régi szokásokat: nagypénteken húsmentes fogásokkal, húsvétkor pedig klasszikus ünnepi ételekkel készül.

Nagypénteken, az év egyik legszigorúbb böjti napján például csíkmadarasi krumplilevest főz – ezt juhtúrós gombócok és sáfrányos szeklice teszik különlegessé. A leves után csúsztatott palacsinta következik: ez egy könnyű, habos tésztájú édesség, amelyből a palacsintákat csak az egyik oldalukon sütik meg.

A húsvéti menü már bőségesebb: a sonka mellett bárány is gyakran az asztalra kerül a Borbás családban. A műsorvezető évről évre fontosnak tartja, hogy ne csak a recepteket, de a hozzájuk kapcsolódó ünnepi hagyományokat is továbbadja.

A részletes menüről és a receptek hátteréről bővebben a Mindmegette cikkében lehet olvasni.

Borítókép: Borbás Marcsi (Forrás: Mindmegette)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.