A belügyminisztérium visszautasította a Gyurcsány-párt állításait

A Demokratikus Koalíció állításaival szemben a rendőrség nem zaklat polgármesterjelölteket és stábjaikat – közölte az ellenzéki közleményre reagálva a belügyi tárca.

Forrás: MTI2019. 10. 02. 20:01
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Visszautasította a Demokratikus Koalíció (DK) állításait a Belügyminisztérium; szerdai közleményében a tárca kiemelte, hogy a magyar rendőrség nem zaklat polgármesterjelölteket és stábjaikat.

A BM arra reagált, hogy a Demokratikus Koalíció (DK) közleményében azt írta: Arató Gergely, a DK országgyűlési képviselője írásbeli kérdéssel fordult Pintér Sándor belügyminiszterhez a Pikó András és csapata ellen indított nyomozás miatt.

„Pintér Sándor egy semmitmondó válaszban közölte, hogy szerinte teljesen rendben van, hogy a rendőrség zaklatja a nyolcadik kerületi ellenzéki polgármesterjelöltet és stábját” – fogalmazott a párt.

A BM közleményében leszögezte: a DK téves adatok alapján minősíti a magyar rendőrség választásokkal kapcsolatos intézkedési gyakorlatát. „Magyarország rendőrsége pártbefolyástól mentesen folytatja tevékenységét, és ettől egyetlen párt megalapozatlan közleménye sem téríti el” – tették hozzá.

Azt írták: a rendőrség a büntetőeljárásról szóló törvény maradéktalan betartásával intézi a feljelentéseket. Hozzátették, nem igaz az sem, hogy a rendőrség a választásokkal kapcsolatban egyetlen esetben intézkedett. A rendőrség – jellemzően a választás rendje elleni bűncselekmény gyanúja miatt – 414 büntetőeljárást folytat, 202 embert hallgatott ki gyanúsítottként. Hamis a DK azon állítása is, mely szerint egyértelműen ellenzéki jelöltek ellen indultak vagy vannak folyamatban büntetőeljárások – közölték.

„A Belügyminisztérium arra kér valamennyi érintettet, hogy tartózkodjon a valótlan tartalmú közlemények közreadásától, és működjön közre abban, hogy az önkormányzati választás valóban a demokrácia ünnepét jelentse” – fogalmaztak közleményükben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.