A cellatárs azt állítja, hogy tudja, hol van elrejtve VV Fanni holtteste

Életfogytiglani fegyházbüntetés kiszabását kéri az ügyészség Broadmann Lászlóra, aki álláspontjuk szerint nyereségvágyból meggyilkolta a valóságshow-ból ismertté vált, ám később prostituáltként dolgozó Novozánszki Fannit. Az egykor MSZP-támogatottsággal önkormányzati képviselő-jelöltségig eljutó vádlott a kocsijában talált vérről azt állította, a néhány nappal korábban vásárolt marhahúsból származik.

2020. 01. 08. 7:21
null
Brodmann László tagadja a bűnösségét, hogy megölte volna VV Fannit, azt azonban beismeri, hogy elszállította a lányt "problémamegoldókhoz" Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tagadta bűnösségét a VV Fanniként ismertté vált Novozánszki Fanni meg­­g­yilkolásával vádolt 35 éves Broad­­m­ann László az ügy keddi, a Fővárosi Törvényszéken megtartott előkészítő ülésén. A dunaújvárosi házi őrizetből a törvényszékre érkező vádlott azt állította: nem ölte meg a lányt, ellenkezőleg, ő csak segített a magatehetetlen állapotba került Fanninak, a biztonsági kamera felvételén ezért láthatták a karjában a nőt és ezért került az autójába is. Broadmann elmondta: a nő „bepezsgőzött és túlszívta magát”, ezért egy közös ismerősük kérésére „problémamegoldó emberekhez” vitte.

A vádlott állítása szerint a vád szerinti gyilkosság napján Novozánszki Fannit a lány barátnőjének javaslatára azért kereste meg, hogy bevonja egy szörfdeszkák készítésével és forgalmazásával foglalkozó induló vállalkozás megalapításába. Úgy gondolta, hogy a nő médiaszereplései és médiakapcsolatai okán alkalmas lenne a cég marketingfeladatainak ellátására. Arra a kérdésre, hogy miként került vér az általa használt személyautóba, Broadmann azt válaszolta, hogy néhány nappal korábban marhahúst vásárolt, és annak nyomait találták meg a bérelt kocsiban.

Az ügyész az előkészítő ülésen ismertette a vádiratot. Eszerint az egykor MSZP-támogatottsággal önkormányzati képviselő-jelöltségig eljutó vádlottnak a bűntény idején nem volt állandó munkahelye, rendszeres jövedelme, viszont költekező életmódot folytatott, emiatt rendszeresen kölcsönkért barátaitól és ismerőseitől, így jelentős tartozásokat halmozott fel. A vádlott egy ismerősén keresztül tudomást szerzett a prostituáltként dolgozó sértett jó anyagi helyzetéről, jelentős bevételeiről, illetve a budapesti lakásán felhalmozott nagyobb mennyiségű készpénzről.

Broadmann László a tegnapi előkészítő tárgyaláson tagadta a bűnösségét
Fotó: Havran Zoltán

Elhatározta, hogy – akár erőszakos úton is – pénzt szerez a nőtől, aki azonban elzárkózott a személyes találkozótól. A férfit 2017. november 20-án este a sértett beengedte a lakásába. A vádlott az értékek megszerzése érdekében ismeretlen módon bántalmazta a nőt, majd a talált értékeket és a magatehetetlen sértettet gépkocsijával elszállította a helyszínről. A holttestet összekötözte, nehezéket erősített rá, és azzal együtt másnap Szalkszentmárton közelében a Dunába dobta.

Az ügyész hozzátette: csatolt a bírósági iratokhoz egy levelet is, amelyet egy olyan fogvatartott írt, aki letartóztatásakor egy zárkában volt a terhelttel, és azt állítja, Broadmann László elárulta neki, hogy hol rejtette el az áldozat maradványait.

Az ügyészség nyereségvágyból elkövetett emberöléssel vádolja Broadmann Lászlót, amiért életfogytiglani fegyházbüntetés kiszabását indítványoznak. Mivel a vádlott tagadta bűnösségét, megkezdődött a bizonyítási eljárás. Ismertették a vádlott korábbi vallomásait, továbbá az ügyész és a vádlott ügyvédje is tanúk és szakértők meghallgatására tett indítványt. Úgy tudjuk, szerológus szakértő kimondta a nyomozás során, hogy az autóban talált vér a lányé, és nagy valószínűséggel már a holttestből kiszivárogva szennyezte be a jármű belsejét.

Novozánszki Fanni holtteste a mai napig nem került elő, annak ellenére, hogy a hatóságok szonárral és kutyákkal is keresték az érintett Duna-szakaszon.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.