A Fidesz a polgármesteri posztért újra induló Szarvas Pétert támogatja Békéscsabán

A polgármesteri posztért újra induló Szarvas Pétert (független) támogatja a Fidesz Békéscsabán, saját jelöltet nem indítanak – közölte a kormánypárt választókerületi elnöke szerdai sajtótájékoztatóján.

Forrás: MTI2019. 07. 17. 19:02
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő elmondta: a helyi Fidesz-KDNP felsorakozik a függetlenként induló, de a Hajrá Békéscsaba Egyesület felkérésére jelöltséget vállaló Szarvas Péter mögött. Megjegyezte: a csabai fideszesek döntését még el kell fogadnia a párt országos választmányának is.

Hangsúlyozta: Szarvas Péterrel, kisebb vitákat leszámítva, eddig is kiváló volt az együttműködés, különösen a Modern városok program végrehajtása során.

Hanó Miklós, a Fidesz békéscsabai elnöke, alpolgármester azt emelte ki a sajtótájékoztatón, hogy az elmúlt öt évben a város költségvetését mindig a polgármester és a 11 fős Fidesz-KDNP-frakció szavazataival fogadták el, s ezek a döntések biztosították Békéscsaba működését. Mint mondta, „a ma ellenzékinek számító” képviselők egyszer sem támogatták a büdzséről szóló javaslatokat.

A sajtótájékoztatón elhangzott az is, hogy a kormánypártok mind a 12 egyéni választókerületben önálló jelölteket állítanak, és bíznak abban, hogy többségük ismét elnyeri a választópolgárok bizalmát.

A kormánypártok támogatásával készül a választásra T. Mészáros András érdi polgármester

Érden a Fidesz-KDNP-Összefogás polgármesterjelöltjeként indul az önkormányzati választáson a jelenlegi városvezető, T. Mészáros András.

Az Összefogás Egyesület szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: közgyűlésükön egyhangú szavazással döntöttek arról, hogy a Fidesz-KDNP-vel közös jelölteket indítanak az őszi választáson a Pest megyei településen.

Úgy fogalmaztak: „T. Mészáros András és csapata biztosítéka annak, hogy a korábban megkezdett építő munka folytatódhat. Ez a város valamennyi lakójának érdeke.”

Az 1997-ben alakult érdi Összefogás Egyesület jobboldali civil szervezet, elnöke T. Mészáros András.

A Fidesz érdi szervezete korábbi közleményében – amelyben T. Mészáros András jelöltsége szerepelt – azt írta: a polgármester – kiváló együttműködésben a kormánnyal és a város országgyűlési képviselőjével – eddig mintegy 100 milliárd forint fejlesztési pénzt hozott a városba. A következő önkormányzati ciklusban legalább ennyire van szükség ahhoz, hogy Érd városa épülhessen – tették hozzá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.