A Gulyás Márton-féle „Partizán” tovább folytatja a jogsértéseket

A balos aktivista szinte minden műsorában engedély nélkül használja fel a HírTV tulajdonában lévő felvételeket.

Forrás: HÍR TV2021. 02. 09. 21:15
Gulys Mrton
Budapest, 2017. április 13. Gulyás Márton perének tárgyalásán a Budai Központi Kerületi Bíróság tárgyalótermében 2017. április 13-án. A bíróság gyorsított eljárásban közérdekû munka büntetéssel sújtotta a férfit és társát, aki április 10-én a Sándor-palota elõtti tüntetésen az épületre festékes flakonokat dobott. MTI Fotó: Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szinte minden műsorában engedély nélküli felvételeket használ Gulyás Márton. A Partizán nevű YouTube-csatorna műsorvezetője számos videóban, így a Verebes Istvánnal készült interjúban, a Simicskáról készült portréban, a Schmidt Máriáról szóló filmben és más produkciókban is a Hír TV tulajdonában lévő képeket vetített le, amelyekhez nem kért engedélyt.

Gulyás a Szabadfogás, a Bayer show, és a Hír TV híradójának felvételeit is jogtalanul játszotta be műsoraiban.

Az ismert baloldali aktivista korábban a Jeszenszky Zsolttal készült interjúban az egykori Echo TV (jogutódja a Hír TV) felvételeit vetítette le, amihez nem kért engedélyt.

A Partizán oldala egyébként hemzseg a nem jogtiszta tévéfelvételektől, Gulyás Márton és csapata gátlás nélkül használja fel a Hír TV, az MTVA, a TV2 és más társaságok anyagait.

Jogi szakvélemények szerint ezeknek a felvételeknek a bejátszása akkor is jogsértő, ha Gulyás feltünteti a forrást. A videók felhasználásához ugyanis a jogtulajdonos írásos engedélye szükséges, illetve az archív anyagokat meg kell vásárolni, ahogy azt más tartalomszolgáltatók is teszik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.