A katonáink most nem háborúban fogják védeni a hazát

A kormányfő a belügyminiszterrel és a honvédelmi miniszterrel egyeztetett a hadsereg bevonásáról.

Forrás: KORONAVIRUS.GOV.HU, FACEBOOK.COM/ORBANVIKTOR2020. 11. 11. 13:35
null
Kifejezés eltávolítása: Orbán Viktor miniszterelnök Orbán Viktor miniszterelnökKifejezés eltávolítása: Pintér Sándor belügyminiszter Pintér Sándor belügyminiszterKifejezés eltávolítása: Benkő Tibor honvédelmi miniszter Benkő Tibor honvédelmi miniszter a korlátozások kivitelezéséről egyeztettek. Forrás: FACEBOOK.COM / ORBANVIKTOR
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A katonákat is bevonják a koronavírus-járvány miatt elrendelt kijárási tilalom fenntartásába – közölte Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a Facebook-oldalára feltöltött videóban.

A kormányfő elmondta, Pintér Sándor belügyminiszterrel és Benkő Tibor honvédelmi miniszterrel egyeztetett arról, hogy a hadsereget bevonják a kijárási tilalom és a közrend fenntartásába, illetve ott, ahol lehetséges, az egészségügyre nehezedő teher viselésébe.

„Tehát a katonáink most nem háborúban fogják védeni a hazát, hanem besegítenek a rendőrségnek, besegítenek a központi közigazgatásnak, és besegítenek az egészségügyi ellátásnak is ott, ahol erre egyébként a belügyminiszter és az egészségügyi miniszter szerint szükség van”

– közölte Orbán Viktor.

Hozzátette: ennek a jogi, személyi és pénzügyi feltételeit sikerült tisztázni az operatív törzs és a kormány ülése között, de a kormányülésen még meghoznak egy-két formális döntést, ezután pedig aláírja az erről szóló rendeleteket.

A koronavírus-járvány miatt este 8 óra és reggel 5 óra között van érvényben kijárási tilalom az országban.

 

Felkészült a rendőrség a kijárási korlátozások ellenőrzésére

Kilenc budapesti éjszakai bárnak akkor is be kellene zárnia két hétre, ha nem szigorodnának a járványügyi korlátozások, mert szabályszegéseket követtek el, amelyekért milliós bírság is vár az üzemeltetőkre. A november 11-től hatályos rendelkezések szerint zártkörű rendezvényt sem lehet megtartani a kereskedelmi egységekben, de a magántulajdonú ingatlanban is csak tíz fő tartózkodhat egyszerre. A rendőrségnek joga van ahhoz, hogy jelzés esetén ellenőrizze, hányan tartózkodnak egy ingatlanban.

Az Országos Rendőr-főkapitányság szerint a kijárási korlátozásokat a lehető legdifferenciáltabb módon, de kivételes szigorúsággal fogja kelezni a rendőrség. Előre figyelmeztetik a lakosságot, hogy aki este 20 óra és reggel 5 óra között az utcán tartózkodik, minden esetben tartsa magánál azt az igazolást, mely hitelt érdemlően bizonyítja, hogy a rendeletben foglalt kivételek hatálya alatt tartózkodik közterületen. Ilyen kivétel például a munkába járás, amelyet munkáltatói igazolással kell igazolni. A rendőrség ezt ellenőrizni fogja és hamis igazolás vagy adatok esetén eljárást indít. Ha valakinek sürgősen, halaszthatatlan veszélyhelyzet miatt orvoshoz, kórházba, gyógyszertárba kell mennie, ezt is igazolnia kell a járőröknek.

Korábbi cikkünket ITT olvashatja el.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.