A Kúria két ügyben is kimondta: nem sértett törvényt a közmédia

Ismét bebizonyosodott, hogy hazugságot terjesztett a fake news média azzal, hogy a közmédia kampányfilmet adott le a hírműsorában.

Magyar Nemzet Online
2019. 05. 14. 19:32
null
Debrecen, 2012. augusztus 15. A Petõfi Rádió nagyméretû logója Debrecen belvárosában 2012. augusztus 15-én a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap (MTVA) új arculati elemeit bemutató roadshow-n. A kiállított logókat augusztus 21-ig láthatják az érdeklõdõk a Csapó utcai sétálóövezetben. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismét bebizonyosodott, hogy hazugságot terjesztett a fake news média azzal, hogy a közmédia kampányfilmet adott le a hírműsorában. Ugyanis teljes egészében elutasította a Kúria azokat a kifogásokat, amelyek a közmédia „Hírek egy percben” című műsorának tartalmával kapcsolatban érkeztek. A Nemzeti Választási Bizottságnak (NVB) elküldött kifogások azt sérelmezték, hogy az M4 sportcsatornán, 2019. május 4-én a Ferencváros-Újpest labdarúgó mérkőzés szünetében „Hírek egy percben” tudósított arról, hogy a Fidesz-MPSZ kormánypárt új kampányvideóval jelentkezett.

A Kúria mai döntésében megállapította, hogy a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. felülvizsgálati kérelme alapos volt, jogkövető magatartást tanúsított és a műsor ellen beterjesztett mind az öt kifogást teljes egészében elutasította. A Kúria jogi indoklásában szerepel, hogy a hírműsor kifogásolt része nem minősült politikai reklámnak, mert az érdemi tartalmi szerkesztési elveknek és a kiegyensúlyozottságnak megfelelt, összevetve más médiapiaci szereplők hasonló tematikájú műsorszámaival.

A másik ügyben a Kossuth Rádió „Jó reggelt, Magyarország!” című műsorban elhangzó elemzést kifogásolta az MSZP, amelyben a Nézőpont Intézet elemzője számolt be az ellenzéki pártok május 1-jei kampányáról. Kifogásukban azt sérelmezték, hogy nem a pártok képviselőit szólaltatta meg a közmédia. Az NVB és a Kúria is alaptalannak minősítettet a kifogásokat, és elutasította azokat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.