Alföldit nevezhetik ki a Vígszínház élére

Gy. Németh Erzsébet, kulturális területekért felelős főpolgármester-helyettes példátlan módon rendre intette Eszenyi Enikőt, a teátrum jelenlegi igazgatóját.

2019. 12. 18. 9:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minden jel arra utal, hogy valóban Alföldi Róbertet akarja a Vígszínház következő igazgatójának a Karácsony Gergely főpolgármester vezette fővárosi önkormányzat – közölte kedden az Origó, arra hivatkozva, hogy írásban küldött kérdéseikre sem Karácsony, sem DK-s helyettese, Gy. Németh Erzsébet nem cáfolta az igazgatóváltás szándékát.

Ezt erősíti, hogy a kulturális területekért felelős főpolgármester-helyettes az ATV keddi adásában azt is mondta, teljes mértékben egyetért, hogy tüntetnek Eszenyi Enikő ellen, és példátlan módon rendre intette az igazgatót, amiért nem jelent meg a Gothár Péter és a Katona József Színház melletti szimpátiatüntetésen, ahol egyébként mindössze három budapesti színház – a szexuális zaklatási botrányával lebukott Katona József Színház, a napokban új igazgatói kinevezést nyert Mácsai Pál színháza, az Örkény Színház és a Radnóti Színház – képviseltette magát, huszonöt másik budapesti teátrum nem.

A lap szerint Alföldi – aki Karácsonyt a kampánya során támogatta – kérése, hogy ő vezethesse a Vígszínházat. Közben az is kiderült, hogy Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter lesz a főtárgyaló a kormány és a főváros közötti, a kulturális törvény módosítása miatti megbeszéléseken.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.