Az állam közel egymillió PCR-tesztet végzett ingyenesen

2020. 10. 19. 21:25
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Arató Gergely (DK) feleslegesnek nevezte a nemzeti konzultációt, mert szerinte előre lehetett tudni az emberek válaszát arról, hogyan képzelik el a járvány elleni védekezést. A Gyurcsány-párti honatya kevesellte az elvégzett tesztek számát, amelyekből szerinte háromszot többet kellett volna elvégezni.

A miniszterelnök válaszában rámutatott: közel egymillió PCR-tesztet végeztek ingyenesen, s ebben a számban – amelyeket a járványügyi eljárás alapján rendeltek el – nincsenek benne a magánlaborokban készített tesztek. Orbán Viktor közölte: a Nemzeti Népegészségügyi Központ kedvező vizsgálatai alapján az úgynevezett antigén teszteket is bevezetik, talán már kedden.

Arató továbbra is választ várt arra a kérdésre, hogy mennyivel növelik a tesztek számát, továbbá azt hangoztatta, hogy a kormány szerinte nem a tesztelést, hanem a lezárásokat támogatja. A kormányfő ezzel szemben azt hangsúlyozta: a tesztek ügye orvosszakmai kérdés, amelyet nem érdemes politikai vita tárgyává tenni. Hangsúlyozta: a DK-s politikus a járványügyi intézkedések bírálatával a védekezésben részt vevő egészségügyi dolgozókat sérti meg, s arra kérte Arató Gergelyt, hogy ha már nem segíti a védekezést, legalább ne hátráltassa azt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.