Az Állami Számvevőszék az elmúlt években többször is ellenőrizte a győri önkormányzatot

Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke az Országgyűlés plenáris ülésén elmondta: a győri önkormányzatot érintő jelentések nyilvánosak, bárki számára elérhetőek az ÁSZ honlapján.

Forrás: MTI2019. 11. 06. 16:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) többször is ellenőrizte a győri önkormányzatot – emelte ki a szervezet szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Barkóczi Balázs, a DK szóvivője szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján arra szólította fel az Állami Számvevőszéket (ÁSZ) és a rendőrséget, hogy vizsgálja ki a győri önkormányzat „korrupciógyanús ügyeit”.

Az ÁSZ közleményében felidézte: Domokos László, az ÁSZ elnöke az Országgyűlés plenáris ülésén, az ÁSZ 2018-as szakmai tevékenységéről szóló vitában azt mondta: az Állami Számvevőszék az elmúlt években több alkalommal ellenőrizte a győri önkormányzatot, illetve annak gazdasági társaságait. Hozzátette: a győri önkormányzatot érintő jelentések nyilvánosak, bárki számára elérhetőek az ÁSZ honlapján.

Kiemelték: az ÁSZ az elmúlt években több alkalommal végzett ellenőrzést Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatánál, amelyek érintették az önkormányzat gazdasági társaságait is. Az ÁSZ 2019. január 10-én hozta nyilvánosságra a győri önkormányzat utóellenőrzéséről szóló jelentését, amelyben a 2016 decemberében lezárult számvevőszéki ellenőrzés megállapításai alapján, az önkormányzat által összeállított intézkedési tervben foglalt feladatok végrehajtását értékelte.

Azt írták: az ÁSZ az Országgyűlés legfőbb pénzügyi-gazdasági ellenőrző szerve, amely a feladatait a vonatkozó törvények, illetve a parlament döntései, határozatai alapján, a pártpolitikától függetlenül végzi. Az ÁSZ minden megkeresést, kezdeményezést egységes eljárásban kezel és értékel – tették hozzá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.