Az MSZP elnöke az „elnyomó hatalomról” beszélt

Bár ez a szerencsi önkormányzati választáson csúfosan megbukott, Tóth Bertalan továbbra is összefogást sürget.

Magyar Nemzet
Forrás: mti2020. 10. 23. 9:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar nép ma csendes szabadságharcot vív, az elnyomó hatalom neve pedig Fidesz – jelentette ki az MSZP társelnöke pártja az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából tartott ünnepi megemlékezésén. A hatalmát finoman szólva sem demokratikus úton megerősítő Tóth Bertalan a szocialisták Facebook-oldalán Nagy Imre mártír miniszterelnök szülővárosából, Kaposvárról közvetített beszédében azt mondta, 1956 októberében a magyar nép fellázadt a félelem, az igazságtalanság és az elnyomás ellen, és bár a forradalmat eltaposták, az áldozat mégsem volt hiábavaló.

Az akkori hősök példája reményt adott az utódoknak, hogy mindig van választási lehetőség, és nincs az az elnyomás, amely ne lenne lerázható – hangoztatta Tóth Bertalan.

 

Kijelentette: a Fidesz emberei lekapcsolják az egyetemen az internetet, választáskor a szavazatok reményében a kormánypárt emberei osztják az ötezreseket, a fejlesztésekre szánt pénz elvonásával rombolják a településeket, dőzsölnek és magángépekkel utaznak, miközben a koronavírus-járványtól sújtott országot cserben hagyták.

Tóth Bertalan szerint a tavaly októberi önkormányzati választás megmutatta, hogy a magyar demokraták le tudják győzni az önkényuralmat. Mint fogalmazott: véget vetnek „a fideszes rombolásnak”, van választási lehetőség, lehet több fizetés, magasabb nyugdíj, mindenki számára elérhető és színvonalas egészségügy és a szabad oktatás. El lehet érni, hogy ne a Fidesz-központban döntsék el, mire van szüksége az embereknek Miskolcon, Salgótarjánban, Pécsett vagy Tatabányán, és azt, hogy az európai uniós pénzeket közvetlenül a települések kapják – hangoztatta Tóth. Úgy összegzett: ez a mi csendes szabadságharcunk, amely elvezet egy új köztársasághoz.

Bár ez a szerencsi időközi választáson csúfosan megbukott, az MSZP társelnöke továbbra is összefogást sürgetett.

Azt mondta, segíteni kell a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóit és tanárait, akiket ma ugyanúgy rendbontó csőcseléknek nevez a Fidesz, ahogy az 1956-os elnyomók is annak nevezték az akkori, ellenük lázadó egyetemi ifjúságot. Az ellenállás teremti meg az egységet, és az egységből születik az összefogás – zárta beszédét Tóth Bertalan.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.