Bakondi György: Politikai provokáció a Sea-Watch 3 civilhajó működése

A hajót üzemeltető szervezetek tesztelik, hogy az olasz kormány mennyire konzekvens, és szeretnék elérni, hogy a bevándorlást pártoló politikai erők fellépjenek az érdekükben.

Forrás: MTI2019. 06. 29. 22:53
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója politikai provokációnak minősítette a Sea-Watch 3 civilhajó működését a dél-olaszországi partoknál.

Bakondi György szombaton az M1 aktuális csatornán azt mondta, nem ez volt az első alkalom, hogy az olasz hatóságok tiltása ellenére, „politikai provokációs céllal” újabb és újabb migránscsoportokat visznek az olasz partokhoz, amivel el akarják érni, hogy a lezárt tengeri szakasz újra megnyíljon.

A szombati eset annyiból azonban súlyosabb, hogy a kapitány erőszakos módon megkísérelt a parthoz manőverezni, és szembeszegült a hatóságokkal – tette hozzá a főtanácsadó.

Bakondi György úgy fogalmazott, a hajót üzemeltető szervezetek tesztelik, hogy az olasz kormány mennyire konzekvens, és szeretnék elérni, hogy a bevándorlást pártoló politikai erők fellépjenek az érdekükben.

A főtanácsadót kérdezték a vasárnapi rendkívüli EU-csúcstalálkozóról is, amelynek egyetlen napirendi pontjaként a főbb uniós intézmények elnöki tisztségeinek betöltéséről tárgyalnak. Erről Bakondi György azt mondta, a magyar kormány olyan embert szeretne az Európai Bizottság elnökének, aki megfelelő viszonyban van az európai országokkal, partnernek tekinti őket, valamint fellép az illegális bevándorlás megállítása és a keresztény kultúra védelmében.

A következő ciklusra készült stratégiák mindegyike tartalmazza azokat az elgondolásokat, amelyeket a visegrádi négyek és azon belül Magyarország is támogat, így – megfelelő jelölt esetén – jó esély van arra, hogy ezen stratégiák mentén a magyar álláspont, azaz az európai emberek biztonságának és kultúrájának védelme teljesüljön – emelte ki a főtanácsadó.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.