Bódis József: A kormány elkötelezett a minőségi oktatás megteremtésében

– A kormány továbbra is elkötelezett a minőségi oktatás megteremtésében, a köznevelési törvény parlament előtt fekvő módosításának célja pedig éppen az, hogy a köznevelés még inkább képes legyen betölteni rendeltetését, azaz általános műveltség és versenyképes tudás birtokában lévő fiatalokat képezzen – közölte az oktatási államtitkár pénteken az Országgyűlésben, az előterjesztés vitájában.

Forrás: MTI2019. 06. 21. 13:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bódis József expozéjában ismertette az indítvány részleteit, köztük azt, hogy az intézményvezetőknek az intézmény létszámától függő pótlékot és ösztönzési keresetkiegészítést lehessen megállapítani.

Fontosnak nevezte továbbá, hogy az óvodába járási kötelezettség alól csak a legindokoltabb esetben lehessen felmentést kapni.

Közölte azt is, hogy a magántanulói jogviszonyt az egyéni munkarend váltja fel, engedélyezése pedig intézményi szintről egy hatósághoz kerül az egységes jogalkalmazás érdekében.

– A javaslat eleget tesz a beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézségekkel küzdő gyermekeket érintő jogi garanciákra vonatkozó alkotmánybírósági jelzésnek is – tette hozzá Bódis József.

Végül elmondta, hogy a tankönyvellátás szabályait ezentúl nem önálló jogszabály, hanem a köznevelési törvény tartalmazza majd.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.