Keresés
Magyar Nemzet
2021. február 27., szombat, Ákos, Bátor napja
HÍR TV – CREDOBalog Zoltán jobbító szándékkal fog bírálni.
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/belfold/bonuszt-kapott-a-kispesti-korrupciogyanus-ugyek-egyik-foszereploje-9240404/

Bónuszt kapott a kispesti korrupciógyanús ügyek egyik főszereplője

Paróczai Anikó, a Momentum kispesti önkormányzati képviselője is megerősítette azt az információt, amelyet korábban lapunknak Dódity Gabriella, a kispesti Fidesz–KDNP önkormányzati képviselője is elmondott:

év végi jutalomban részesült Kránitz Krisztián, a XIX. kerületi önkormányzat vagyonkezelőjének igazgatója.

Paróczai arról is beszámolt, hogy Kránitz a vagyonkezelő helyett újonnan létrehozott Gazdasági Ellátó Szervezetben (GESZ) is tisztséget fog viselni, lapunk úgy tudja, vezetőhelyettes lesz. Kránitz egy havi fizetésének megfelelő jutalomban részesült tavalyi munkájáért, amely körülbelül egymillió forint.

Lackner, Kránitz és Gajda Péter. A kispesti önkormányzat a polgármester állítása szerint csődközeli állapotban van, ám Kránitz jutalmára van pénz Fotó: Facebook

„A 2019 őszén nyilvánosságra került hangfelvételek és videók után annyit talán el lehetett várni, hogy ha már nem mondanak le, akkor egy kicsit visszavesznek az arcukból. Ehhez képest azt látjuk, hogy Lackner Csaba ugyanúgy képviselő,

a korrupciógyanús ügyek kapcsán emlegetett Kránitz Krisztiánt pedig mindig megmentik”

nyilatkozta a Magyar Nemzetnek december végén Dódity Gabriella. Kifejtette: „Ismerjük ennek az állomásait: előbb fizetésemelés a vagyonkezelő élén. Majd a képviselő-testület megszavazta, hogy 2020. január 31-ével le kell váltani, amit nem hajtottak végre. Legutóbb szavaztunk arról, hogy azonnali hatállyal menesszék, de a baloldali szavazatok, köztük Gajda Péteré, megmentették őt. Februárban lejárt volna Kránitz vezetői megbízatása a vagyonkezelő élén, amelyet beolvasztanak egy másik intézménybe, ahol helyettes vezetőként dolgozhat tovább. Azt is hallottam, hogy komoly végkielégítést kapott, ám ez az információ hivatalosan meg nem erősített. Mindez a pofátlanság netovábbja” – értékelt lapunknak a képviselő.

Mint ismert, a Magyar Nemzet és a Hír TV 2019 októberében hozta nyilvánosságra a kispesti hangfelvételeket. Ezeken Lackner Csaba, akkor még MSZP-s helyi önkormányzati képviselő arról beszél, hogy hogyan vándorolnak az önkormányzati közpénzek az ő és társai zsebeibe. Mint mondta, a pénz „külső vállalkozókon” keresztül jön vissza. Az egyik ilyen külső vállalkozó, akit Lackner említett, Somogyi László – Somogyi Lászlóné MSZP-s önkormányzati képviselő volt férje. Lackner szerint egy alkalommal milliókat osztottak vissza Kránitznak – akit a hangfelvételeken Mr. Negyven Százaléknak is neveztek –, hogy Somogyi kaphasson munkát. Lackner ezen felül arról beszélt, hogy Kránitz fogyasztott kokaint. A Magyar Nemzet megtalálta a vagyonkezelő vezetőjének spanyolországi villáját, valamint felleltünk egy kölcsönszerződést, amiből kiderült: Kránitz húszmillió forintot adott kölcsön egy vállalkozónak készpénzben. Kiderítettük: a vagyonkezelő igazgatójának ügyvédje, aki számos perben képviseli Kránitz Krisztiánt, jó áron jutott önkormányzati telekhez, Kránitz Krisztián barátnője pedig önkormányzati lakást bérelt éveken keresztül, amelybe be sem költözött.

A vagyonkezelő igazgatójának adott jutalom nem csak Kránitz botrányos ügyei miatt visszás: decemberben Gajda Péter kispesti polgármester megkongatta a vészharangot, miután a kormány bejelentette, hogy a vállalkozásoknak nem kell befizetnie az iparűzési adót, valamint adóemelési moratóriumot vezetett be. „Eddig úgy számoltunk, hogy a 13,5 milliárdos költéségvetésünkből 3,1 milliárdot vesz el a vírus és a kormány. Orbán Viktor tegnapi bejelentésével ez a szám tovább nő. Kispest kompenzáció nélkül garantáltan csődbe megy a döntés miatt, a vállalkozókon pedig nem segít az adófelezés” – írta Gajda Péter még a karácsonyi ünnepek előtt.

Úgy tűnik, Kispesten az önkormányzati szolgáltatásokra kevés pénz jut 2021-ben, ám Mr. Negyven Százalék és más önkormányzati vezetők jutalmára azért van pénz.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Brüsszel

„Oltási katasztrófához vezettek az EU elkésett döntései”
Brüsszel késői rendelése vezetett ahhoz is, hogy jelenleg túl kevés oltás áll rendelkezésre az egész Európai Unióban – állítják a helyzetre rálátó szakemberek a Tagesschau című német lapnak.

Szlovénia

Janez Janša szlovéniai meghívót küldött az álhíreket felkaroló Brüsszelnek
A szlovén kormányfő az Ursula von der Leyennek címzett dokumentumban kiemeli Věra Jourová bizottsági alelnök éles, de megalapozatlan kritikáit.

Kiemelt

Bevándorlás és tüntetések – nemzetközi össztűz zúdult Athénra
A lapunknak nyilatkozó szakértő szerint Kiriákosz Micotákisz választási ígéreteit teljesíti.

Poszt-trauma

Dobrev, Gyurcsány és a kommunizmus emléknapja
Összemosni Orbán Viktort – aki valóban harcolt a kommunisták ellen – a kommunistákkal: a pofám leszakad!

Poszt-trauma

Alföldi Róbert kimutatta a foga fehérjét
Bevetették a titkos fegyvert.

Poszt-trauma

Puzsér a mocskos magyar hősökről
A magyargyűlölő fröcsögés méltatlan egy magyar tollforgatóhoz.

Aktuális

Tűzoltásba kezdett az FKF a feltárt visszásságok nyomán
Lapunk beszámolóit követően igyekszik megszüntetni az FKF a szabálytalan működési elemeinek némelyikét.

Fricz Tamás blogja

Kocsis Máté Gyurcsányt lealázó mondatai példaértékűek – mert ez már politikai háború
A Fidesz frakcióvezetője úgy bánt el Gyurcsány Ferenccel, ahogyan utóbbi már sokszorosan kiérdemelte volna.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!