Borkai-ügy: vizsgálják az Audi-földeket is

A magát az „ördög ügyvédje” néven bemutató csoportnak a Borkai-­féle szexvideón kívül más bizonyítéka nincs a volt politikusra vonatkozóan, állítják bennfentesek a Magyar Nemzetnek. Időközben kiderült, hogy bár az ügyészségi részvizsgálat nem állapított meg bűncselekményt, a rendőrség azonban ismeretlen tettes ellen nyomozást indított az Audi-földekkel kapcsolatban hűtlen kezelés gyanúja miatt.

2019. 11. 25. 13:54
Borkai Zsolt
Borkai Zsolt polgármestersége idején is bővült a gyár Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az „ördög ügyvédje” néven ismertté vált, a jelek szerint egy ellenzéki párthoz köthető többtagú csoportnak a Borkai Zsolt-féle szexvideón kívül más bizonyítéka nincs a volt politikusra vonatkozóan, állítják bennfentesek a Magyar Nemzetnek. Ez a csoport tette közzé a győri polgármester bukásához vezető, egy adriai luxusjachton készült videófelvételt, amelyen Borkain és a prostituáltakon kívül aktív részt vevő Rákosfalvy Zoltán ügyvéd is. Az „ördög ügyvédje” közpénzmilliárdok ellopásával és kokainfogyasztással is megvádolta a kormánypárti politikust és ügyvéd barátját, ám a többször megígért bizonyítékokat a mai napig nem mutatta be sem a nyilvánosságnak, sem a hatóságoknak. A hangzatos név mögé rejtőzött csoport ráadásul alulinformált is, hiszen miután kedden megírtuk, hogy hamarosan meggyanúsítják majd őket nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazással, jelentkeztek és kikérték maguknak, hogy velük foglalkozik a hatóság, miközben Borkai és Rákos­falvy dolgaival nem. Csakhogy a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) cikkünk megjelenése napján közölte Tényi Istvánnal – aki egyike a közpénzekkel kapcsolatos feljelentők egyikének –, hogy Borkai Zsolt volt győri polgármester, Rákosfalvy Zoltán ügyvéd, valamint az Audi-földek adásvétele köré csoportosuló ügyeket egyesítették, és az NNI korrupció és gazdasági bűnözés elleni főosztály kiemelt ügyek osztálya hűtlen kezelés gyanúja miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen.

Borkai Zsolt polgármestersége idején is bővült a gyár
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Tényi október 9-én tett bejelentést, október 19-én feljelentéskiegészítést kért a hatóság, majd november 18-án elrendelték a nyomozást. Rá két napra ehhez egyesítették a szocialista győri önkormányzati képviselő, Juhász István, a Transparency International Magyarország Alapítvány és Hadházy Ákos országgyűlési képviselő feljelentését. A feljelentők szerint az ügylet bennfentes információkkal bíró résztvevői az Audi logisztikai központjának építéséhez szükséges telkeket olyan módon adták-vették, hogy azzal az önkormányzatnak kárt okoztak.

A Magyar Hang értesülése szerint két, Borkaihoz köthető győri vállalkozót is elszámoltatott a rendőrség bizonyos gazdasági ügyekről, valamint Rákosfalvy ügyvédi irodájában nemrég csőtörés volt, és bizonyos dokumentumok megsemmisültek. Ugyancsak Rákosfalvyhoz és a két, az ­orgián részt vevő magyar prostituálthoz, Póczik József DK-s helyi politikushoz, valamint élettársa fiához kapcsolódó zsarolásról az RTL Klub közölt hangfelvételeket, amelyeken Póczik és Rákosfalvy beszélgetnek. A hangfelvételek alátámasztják, hogy a volt válogatott labdarúgó tízmillió forintot akart a szexvideóért, még az is lehet, hogy nem saját magának. Kérdés, ki volt a valódi megbízó, de nem kizárt, hogy az „ördög ügyvédje” csoport egyik tagja.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.