Botrányos volt a jászberényi testület ülése

Több lakos folyamatosan megzavarta az ülést, és viselkedésével pszichikai nyomás alá helyezte a Fidesz–KDNP-s és a Mi Hazánk színeiben politizáló önkormányzati képviselőket.

2020. 02. 14. 6:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Botrányos körülmények között fogadta el a jászberényi képviselő-testület a város költségvetését, miután több lakos folyamatosan megzavarta az ülést, és viselkedésével pszichikai nyomás alá helyezte a Fidesz–KDNP-s és a Mi Hazánk színeiben politizáló önkormányzati képviselőket. A testületben a balliberális erőknek hét tagja van, csakúgy, mint a Fidesz–­KDNP-nek, és a Mi Hazánk politikusa, Dobrán Gyula a mérleg nyelve.

A szerdai ülésre Budai Lóránt polgármester toborozta a szimpatizánsokat, akik bekiabálásukkal a balliberális erőket támogatták. Ez egy idő után azt eredményezte, hogy a Fidesz–­KDNP-s képviselők és a Mi Hazánk politikusa nem is szólt hozzá az üléshez. Sőt, talán éppen a nyomás hatására, Dobrán Gyula meg is szavazta a város költségvetését, noha előzőleg azt javasolta a városvezetésnek, hogy magán kezdje a spórolást. Azt a büdzsét szavazták meg, amely komoly, negyedmilliárdos megszorítást tartalmaz, a Fidesz–KDNP szerint teljesen feleslegesen, mert a bevételek fedezik a kiadásokat.

– Tudtuk, hogy mi várhat ránk az ülésen, mert nem először fordult elő hasonló az elmúlt hónapok során, mégis többen voltak, akik nagyon rosszul viselték a nyomásgyakorlást, még én is meglepődtem, amikor megláttam az ülésen a biztonsági őrt. Aztán a városvezetés szimpatizánsai végig morogtak, phujoltak, amikor mi beszéltünk, döbbenetes hangulatot teremtettek – fakadt ki Tamás Zoltán, a Fidesz–KDNP frakcióvezetője.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.